utopia

digital world - analog minds

Tévedésem végjátéka, ill. Quad, Daruma, Tiglonék és üvegezzünk is egyet.

Tuti mindenki járt már úgy, valamiről annyira meg volt győződve, fel se merült benne, az a valami nem úgy van. Ha megesik, de nincs belőle semmi kellemetlensége, akkor is csalódás, de ha még pénzt is dobtál ki, főleg. Történt az, bizalmat szavaztam a tesco gazdaságos üveglapnak, gondolván a lemezjátszó alatt ami van, az elég picike, nem árt egy odavaló. Úgyis volt arról szó, valaki próbálja ki, gonoltam akkor majd én. Nem nagy kavics, alig egy ezres. Ennyiért az üveges be se enged a boltjába, nemhogy üveget edz(et).

  

Kosárba és go home. Lelki szemeim előtt már láttam, ahogy megint szórakozhatok majd a vízszintezéssel, de nembaj, megéri, végre normális méretú üveglapom lesz az LPtekerő alatt is. A meglévő lapjaim kicsik. A lemezjátszó lábai csak félig vannak rajta és nehéz kiegyensúlyozni. Üveg kibont és ugrok neki a gyalunak és... és nincs alatta üveg... A sasszi kereténél van aládarumáza... Nem tudom milyen a mélázó szmájli... Furán néztem és... Ekkor dől össze a világ, nem tudod, sírj, vagy röhögj magadon. Ha valaki megkérdezi és életem múlik rajta, már nem élnék.

...

De most akkor mit kezdjek vele? Egye fene, valamire majd jó lesz. Ha hazajön az AN P2SE-m, bepróbálom alá. De ha már itt van, ne vegyem meg hiába. Ránéztem a Quad CDP-re, végül is ez is sokat ment nálam edzett üveglapon, meg a francnak kell már órákon át hallgatni valamit, elég 1-2perc(másodperc), hogy tudd mi a helyzet.

Kíváncsi voltam a CD-re, megemberelte e magát. Elő a múltkori punk válogatást. Tévedés-II. Nem azt írja ki, disc no, hanem a rosseb tudja Ennyi. le lehet csavarozni az alját. A teteje az öntvényház része. mondjuk masszív kis dög, fene gondolta a kölső alapjánminek föggvényében vagy azt, hogy No Disc, vagy azt, hogy err, vagy azt., hogy -- ---- Most se tett máskép. Felváltva tájékozattott arról, hogy lóxart se akar, nemhogy lejátszani.

Isteni szikra, fejtakarítás! Szétkaptam... Bár ne tettem volna... Nem lehet, nemhogy belenyúlni, belelátni se. Még egy potya mára.

...

Szedjük össze mit tudunk eddig, miből élünk? Van Darumánk, Tiglonunk, edzett üvegünk a Tescoból. Van egy err- kocsog CD játszónk és nem túl sok időnk(gyerekek az oviban). A lehetőségek tárháza elég széles, így ama kérdést, hogy a TMX hogyan szagolja a régi Darumát, ki tudjuk deríteni. Árban valahol ott van, ahol emberi számítás szerint most a Daruma kb kerülne(no, nem az új. Annak elég úrias árcédulája lett. 200+).

Nézzünk valami lemezt, ami jó lesz... És ekkor megszólalt a punk... A fene se érti ezt a Quadot, de mindeképp baj van vele. Ez nem normális, hogy néha OK, néha megbolondul. Majd, egyszer, ha Daray Gyuszi nagyon kardoskodik, hogy szeretne belenézni ;-)

Egyelőre játsza. Első lépésben a gyári talpain hallgattam meg a lejátszót. És most gondban vagyok. Menjünk sorba, vagy ... Akkor leírom, milyen leosztások voltak, aztán kivesézzük. Tehát a CD mindennemű izoláció nélkül. Aztán alátoltam a Tiglon TMX-eket(aki keveri, ez az olcsóbb, a nyírfa csészés. a szett kb 50ezer). Aztán jött az örök poblémám, miszerint minden szanaszét haver a szobában, polcokon. A TMX-re fel kellene tenni az edzett üveglapot, de a CD nehéz, egy kézzel nagyon markolni kell, hogy el ne ejtsem. Két kézzel fogom a lejátszót és nézem, hogy kellene alátenni az üveglapot. Igen, az a harmadik kéz elkelne, de nincs. Megemelem, nagylevegő, minden erő összeszed, ráfog egy kézzel és gyorsan üveglap aládob. Ez is megvan. Ekkor jön az isteni szikra, lepakolom a lomokat a polcról és csak átemelem a polc bal oldalára, míg az alátétekkel búvészkedek. Így már felpörögtek az események. TMX és edeztt üveglap után Daruma jött magában, majd üveglappal, majd Daruma+üveglap+TMX. és persze afféle HFM-esen, jegyzeteltem, mert a közepe körül kezdet osszefolyni, mi is történt.

 nincs izolációTMX

TMX + üveglapDaruma + üveglap

mindenTMZ 

...

Csak úgy snassz. Nem kell a melléduma. Kicsit próbálom felvenni a hifisajtó csoporttesztes stlusát.

Quad magában: Kellemes... Kellemes, de kicsit fahangú. A punk lemez jól szól vele. Kellemes, vagy ezt már mondtam?

Quad + TMX: Karcosabb, de enyhe fahangja van(TMZ után. Az után minden fahangú, ha fapolcon van). Persze sokkal kevesebb, mint nélküle. De jó a tempója és úgy összességében jó. Ez rámszólt, vegyek elő valami más lemezt, mert ez nem hiába került 300forintba. Drum and Folk, lerágott csontlemezem. Eeeeeggen. Itt sokkal jobban kidomborítja, mit is tud.

Quad + TMX + edzett üveglap by Tesco: Gyenge, erőtlen megszólalás. Semmi értelme, kuka ötlet.

Közben, míg beraktam a Darumát, átemeltem a TMZ-re... ennyit írtam a lapra: TMZ -> LPz

Quad + Daruma: "Mélyebb. Nem rossz, de kevésbé artikulált. Fahangú kicsit. ... Kicsit???? Lágyabb, mint a TMX." Ez így önamgában ma már nem versenyképes megoldás. A kezdeti időkben mélytöbbletnek tűnő valam, hamar kiderül, csak a fapolc hangja, ami feldúsíja az előadást. Nem jó.

Quad + Daruma + edzett üvegpolc(Tesco): "Karcosabb, mint üveg nélkül, gyorsabb, pörgősebb.". Sokkal jobb így. Itt az is kiderült, a tescos övegpolc hozza, amit hoznia kell. Nagyjából megfeleltethető a TMX- nek, de kicsit más. Melyik a jobb? Ez jó kérdés. Szerintem ezt az adott készülék dönti el és az ízlés.

Quad + Daruma + edzett üvegpolc + TMX: "Gyenge(bekeretezve, felkiáltójellel), erőtlen, lassú, szétszórt". Ragozzuk? felesleges.

...

Persze még egszer visszaraktam a TMX- et és igen, nem volt visszalépés a Darumás, üveges izoláció után. Így volt igazságos, hogy mindkét irányból összevetem. Csendben mondom, szerintem a TMX jobb és nem lebeg, de akinek Darumája van, ne dobja ki, legfeljebb ahol még nincs, oda bátran gondolkozhat TMX- ben. A lemezjátszó még nekem is kérdéses, az egyelőre lebeg, de nam akarok hozzányúlni. Utálom beállítgatni, így az marad Darumás. Az erősítőm is még Darumás(+ üveg).

...

bontsunk és csomagoljunk. Áttettem a CD játszót a TMZ-re. Éppen Azt gondoltam eső esik, és, ...és. És jött az LPz hatás. Amikor lóxart se írsz a papírra, csak bámulsz magad elé, aztán gyorsan kiveszed a lemezt, mert a magyar -édes- pesszimista létet gőzkalapáccsal tolja rád. Itt már nincs karc, vagy fahang. Itt nincs kellemes vagy artikuláltabb, csak kitéped a lemezt a lejátszóból és a lemezek között gyorsan keresel valamit, ami nagyon más. Dead Or Alive, best of lemez, ami nagyjából ki is meríti az egész életpályájukat. Nem olvassa a Quad, de kb ötödjére megkegyelmez. Ráismersz a You Spin Me Round kezdó taktusira, ... like a record

  

ui: Ha már HFM. Jelen "teszten" is tettenérhető volt, amiről már a HFM is írt egykoron. Van egy helyzet, amikor átemelem egyik alátétről a másikra a készüléket. Nem, én nem jártam úgy, mint annak idején Darvasék. Nem volt rossz, amikor fogtam a készüléket, de a TMZ produkciójától messze elmaradt. Kellemes volt, de ettől kicsit puha is. Ez van, ennyit fejlódtünk izoláció terén. Zárójeles rész: szerintem a TMX és a Daruma edzett üveggel szintén jobb volt, a többi gyengébb

  

 

Megosztás