utopia

digital world - analog minds
warning: Creating default object from empty value in /var/userdata/web/halfnote.hu/website/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

filozófia

Good vibrations

Lassú, de legalább büdös"A haiku olyan, mint a szeretkezés, mindenki azt hiszi, tud róla valamit, amit más nem" Gy.H.L.

Ebben az írásban a nyugalom megzavarására alkalmas hifis közhelyek fordulhatnak elő.Úgy mint: mikrovibráció, sajáthang, "Mi kerül ezen ... Euróba?", stb.

Az analóg legenda végnapjai: Technics SL1200/1210

A 2009-es rémhírkeltés után végül 2010 őszén látott napvilágot az a bejelentés, mely sötét felhőként emelkedik az analog lemezipar, azon belül is a vinyl-hez kötődő elektronikus zenei kiskiadók jövője fölé.

A vinyl lemez

Hála Istennek, egyre több itt megjelenő írásnak témája az analóg hanglemez jelentette hangélmény. Ez természetes, hiszen nekünk, a minőségi hangvisszaadás papjainak fontos küldetés az analóg hangvisszaadás népszerűsítése elidegenedő, diszkrét hangmintákból zajfüggönyözött világunkban.

let me show you the world in my eyes

dmLet me take you on a trip, énekli ebben a pillanatban Robert Smith. Majd hozzáteszi, Let me show you the world in my eyes. Nem, nincs benézve, Robert Smith énekli. Az esti muzsikálás, mint sokszor, egy ginTonic-al indult :) Érdekes dolog jutott eszembe. Még emlékszem, amikor a hifi tojáshéj fénylett a seggemen.

(2010) Nulla óra nulla perc - Avantgard Acoustic Solo

A T-amp mutációi

 

 

comments                

Hangzó anyagok

Darvas László a Tilos- ban 

1 rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész és az 5. rész.

Péntek esti hifizés

 

kommentek: sztereó/monó Beatles

Balanescu

Talán az utóbbi egy év legemberibb és legigazabb megnyilatkozása. Az interjút nem a quart-os csapat készítette, hanem a fúziórádió (talán ezért lett olyan jó), de ott lehet elolvasni, így sajnos: http://quart.hu/cikk.php?id=2875.

Ma este az Uránia [i]filmszínházban[/i] játszik. Összecsúszot pár program, így mi sajnos nem leszünk ott, hiszen ma nyit a MOL Jazzfeszt is.

Krush a mikrofonnál

A legutóbbi két magyarorszégi fellépéséről és a jövőről nyilatkozik az apró termetű japán beatmaker, dj Krush. http://drumandbass.hu/cikk.php3?cid=995