utopia

digital world - analog minds

Tiglon TMX-3 és a Quad esete.

Üldögéltem hétvégén és néztem a Kürthy Tomitól kapott alátéteket és egyszer nagy levegőt vettem, benyomtam a szubokat, a CD játszót és az erősítőt. Valójában valami oknál fogva a Nitzer Ebb Getting Closerjét dúdolásztam(nem is értem, nem egy nyugodt reggeli ébredező muzsika), de ránéztem a lemezjátszóra és nem volt az az isten, hogy azt beüzemeljem és csak LP-n van meg.

 

Próbáltam gondolataim másfele terelni, de nem akart sikerülni... Végül kiegyeztem valami 300Ft környékén vett punk válogatáslemezzel, bár ezt se igazán éreztem. Bocsánat, stílusnál maradva bepróbálkoztam egy Leaether Strip lemezzel, de azt mondta a Quad: Disc no... Ekkor került terítékre a punk lemez, amit benyelt a Céda és újra azt mondta: Disc no. Nekiestem többszörre és nem akarta az igazat. Kezdtem mérges lenni, ki- be kapcsolgatni, de semmi. Igen, régen volt bekapcsolva, nyár van, van másik rendszer is, amit egyszerűbb működtetni, de ez még nem jelenti azt, hogy megfeledkezünk a jó öreg és bevált Quad CD játszóról. Úton- útfélen dícsérem, de ami a legfontosabb, itt, belül, tudom és érzem, hogy eddig ez volt a legjobb hangú CD játszóm, még ha ezt bátortalanul is kommunikálom. Voltak "jobbak", szebbek, de amit ez tudott, még eddig nálam semmi nem tudta. De most elgondolkodtam, hogy menesztem. Az ember kicsit nem figyel rá és beadja a kulcsot. Csalódtam benne és nem is akartam neki esélyt adni, de csak elővettem a Drum änd Folk lemezt, beolvasta... Szemét kis dög ez... Nem tudom miért csinálja, de kezdte a Cure lemezemmel, most ez a kettő. Állítom, programozták az élettartamát. Nemrég a Carboncopy sporttársé kezdett bexarni, és most jön ez. Szóval ami TMX próbának indult, inkább lett afféle "elegem lett a Quad-ból" történet.

...

Drum and Folk a lejátszóban és játsza. Úgy látszik kicsit kiengesztelődött a kis ribancz. Aztán kezdett felszállni a köd az agyamba és az első fél perc után mosolyogni kezdtem. Valami régi, ismerős érzés csapott meg. Kicsit belelúdbőröztem(egyébként libabőr) és ... nehéz leírni... Valami istenfeletti nyugalom szállta meg a szobát, amit rég hallottam. Már nem is annyira utálom, már lehet ki se fogom dobni? Meglátjuk, hogyan muzsikál az elkövetkezendő 1-2-3 hétben, hónapban... Franc tudja. Az ember ragaszkodik a jóhoz és hiába voltak nálam -elvielg- jobb CD kombók, Nos igen, ET-nek elég absztarkt, de én valahogy látom benne :DDDvalahogy ezt a kis ET kinézetű valamit nem tudták feledtetni. Persze most jól elárultam magam és amit tartogattam megírni, hogyan is végződött jónéhány DAC és futómű "tesztje", de spongyát rá, úgyis olyan régen volt. Igen, a Quad CDP99-et nem tudta megingatni nálam jónéhány, elvielg jobb vas. A miért túl bonyolult lenne, ill. roppant egyszerű: Egyik se tudta azt az összefogott, természetes hangot produkálni, amit ez művel(t). Nem tettem semmi érdekeset, csak betettem a lemezt és szólt a muzsika. Nem kellett trükközgetni, mesterkedni, vagy megjátszani, hogy élvezetes a produkciója, csak a maga természetességénél fogva tette a dolgát, mindenki örömére. Ilyen is van, de ezt megfogalmazni nem egyszerű, mert ha még nem élted meg, nem biztos, érted miről van szó. Ill. könnyen félreérthető, mert szerintem ezt sokan elmond(hat?)ják a lejátszójukról, csak nem biztos, hogy egyről beszélünk.

...

Szerintem este újra ránézek. Meglátjuk mit kezd a lemezekkel. Drukkolok neki, bár kicsit(?) kiábrándító, hogy egyre szemtelenebb. Jártam már így máskor is. Sok kicsi sokra megy. Egyszer felhúz, tényleg repül. Addig is tudjatok róla, ez biza igen jó lejátszó, kérdés, meg tudsz e benne bízni vagy sem. Kell e ez az izgalom vagy sem.(?) Szép emlékeket őrzök a csöves erősítőimről, minidg melegséggel önt el, ha rá(juk) gondolok, de a negatív élmények idő után fülkerekednek az érzelmeken.

...

TMX-3? Betettem... Hmmmm... De most ennyire futotta és a Nap is kisütött

Megosztás