utopia

digital world - analog minds

revox blogja

Buli volt. Két mjúzik, egy eset...

Este már ennyire volt csak kedvem... (lásd: videók lenetebb) Volt egy kisebb összejövetel Lacinál az RLC-206 kapcsán. Volt stíluskavalkád, de mindneki megtalálta  a neki szóló muzsikát. Jó buli volt, a végére egy kis interkonnekt próbálgatásra is maradt idő, ahol a maszekban készített drótok egész ehetően szóltak, de a Kimbert szeritnem fordítva dugtuk be, talán ezért mutatkozott leggyengébbnek.

Avalon új szíja - ettől leesik a gatya

Kár volt eddig várni vele, de ezer más dolgom volt, pl semmittevés, de pärt márkatársam kapacitált, hogy ugyanmár, ugorjak neki ennek az új szíjnak, mert neki is esedékes lenne a csere. Amit rendeltem, sajna nem szilikon, mint az előtte rendelt hosszabb hajtószíj, de adtam neki egy esélyt, hátha jobb, mint a gyári. A terméklapon az szerepel, hogy ez a szíj kevésbé nyúlik, így a korábban lemért gyári méretétől a nagyobbra voksoltam, mert pont akkora nem volt. Nincs mit ragozni rajta, nagy is lett :D

HA EZT LÁTOD, A MIGRÁCIÓ TALÁN OK

 

mintha menne. majd még kínozni kell, de mintha jó lenne. ha ez megjelenik, posztolni már lehet

új hozzászólás: pipa

külső hozzászólás: pipa

képek beszúrása: szővegben nem OK

                

 

Szerverátállás, adásszünet

Közeljövőben (ha rászánom magam) migrálni kell a szervert, ami vagy okoz majd kiesést, vagy nem. Ha okoz, majd valamikor kész lesz :)

Bárki haverja: RLC-206H

Nemrég írtam egy Fostex hangszórókból épített dobozról és azóta csend van. Csend volt, mert vártunk. Valójában ez egy saját célra készült hangsugárzó volt, de igyekeztem kapacitálni a mestert, hogy ne kéresse magát, ebből kell adni másnak is. Megbeszéltük és abban maradtunk, hogy a hifiben nagyon fontos a reprodukálhatóság, így le kellene húzni még egyet, marad e a hangminőség. Mivel az egész alfája és omegája a doboz, ami egyébként alapjaiban a gyári ajánlást követi, kivéve, ahol nem, de talán ettől lett annyira baromi jó. Aláírom, hogy tudja már a gyártó jobban, mit is akar, de lehet a gyártó nem tökéletesen azt akarja, amit mi akarunk. Ami biztos, nagy lutri, mi lesz a végeredmény, ha valaki ilyenbe belevág. 

Takács Jenő azt üzente...

idézem: Megindult a Szakcsi Jazz Rádió, https://myonlineradio.hu/szakcsi-radio

Ezen kívúl belevágott egy komolynak tűnő, févlezetős erősítőépítésébe is, ha már a PSE elkészült... Fúr-farag a fiúgyerek. Kiragadom behrangozó írását ezzel kapcsolatosan és bátran kövessétek az adott topicban, mert már bőven van tovább.

revox bazzmeg, te is hifista vagy...

...mondotta egykoron István Csontos, amikor arról papoltam, hogy nekem a Trio illesztése jobban tetszik a Basshornokkal, mint a Duo a SubCtrl-225-el  bármi is van elékötve.

Ennyire fáradtnak lenni már művészet, de mára Clapton kuplungja jutott Laylával, többet nem tud feldolgozni a winchester... Kicsit böfög a basszus... Hifista vagy revox, bazzmeg...

Üveget neki

Több, mint éve levágattam, most alácsaptam. Ezzel a reprint Oasis ehetőbb, a Liszt zongorajáték bulisabb....

apropó, cső... 2-3 nap alatt itt van: https://www.tubeampdoctor.com/

...

Kábelek hangja (?)

Jelen poszt katalizátora Rock60 sporttárs egyik bejegyzése volt, amit az avx fórumon követett el, miszerint elhiszi, hogy a lemezjátszó hangjának is jót tesz a spéci tápkábel, csak szeretné érteni, miért. Ezen én is néha elgondolkodtam, de félrelöktem, mert, csak. A hifiben nem keresünk miérteket, csak megéljük a történéseket és elfogadjuk. De van ettől meredekebb sztori is, amit olyanok meséltek, akik igen nagy felbontású rendszerrel élnek együtt és nem ma kezdték a szakmát: "Ha a lemezmosó tápdrótját jobbra cserélem, jobban mos".