utopia

digital world - analog minds
warning: Creating default object from empty value in /home/acc3074/public_html/halfnote.hu/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

akusztika

DIY kalandok

 
 
szóval nem jött be az "open baffle"... Pedig ha valamiben lehetett látni fantáziát, hát ez az volt.

           

(2010) Nulla óra nulla perc - Avantgard Acoustic Solo

Péntek esti hifizés

 

kommentek: sztereó/monó Beatles

Sex Mob a Trafóban

 

"...a trafo amfiteatrumszeru termeben kenyelmesen lehet zenet hallgatni, de valahogy a hazai kozonseg vermerseklete nem engedi, hogy a vadulos zenei reszeknel o maga is vaduljon..."

Teszting...

Az ideális, jobban mondva optimális doboz-fal távolság meghatározása mindenképp zenehallgatás közben döl el. Nincs olyan elméleti formula ami univerzális útravalóul szolgálna a kezdő hifistának. Így tehát kénytelenek vagyunk valamiféle hangzó anyagot segítségül hívni és kísérleti úton beállítani az optimálisnak vélt térpoziciót dobozaink számára. Itt viszont van egy apró momentum, ami látszólag nem a problémához kapcsolódik, mégis a végső hangzás alakulásában döntő szerepe van.

Hangdoboz Feng Shui

Hirtelen ötlettől és hosszabb kisérletezéstől vezérelve a szobaakusztika kerül most terítékre. A hangsugárzók helyes elrendezésével tengernyi cikk, könyv foglalkozott, foglalkozik. Mégis, időről időre újra előbukkan a problémakör. Mint oly sok dolog a hangtechnikaban, ez a terület is tele van kompromisszumokkal. Kérdés, hol tart ma a szakértői álláspont, amely időszakosan - nem egyszer egymásnak gyökeresen ellentmondó - elveket fogalmazott meg szoba és hangsugárzó helyes viszonyáról.