utopia

digital world - analog minds
warning: Creating default object from empty value in /home/acc3074/public_html/halfnote.hu/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

ajánló

Az év lemezei

 

       minimaList

Merlin Audió újratöltve, avagy Kürthy és az Analog

Analog AudioRövid telefonbeszélgetésünk záró akkordja volt, hogy nézzek fel, ha arra járok. Mondom Tamásnak: OK, pénteken megyek.

Tamás barátom, aki a "Kürthy", hosszú évek óta a Merlin Audió emblematikus figurájaként tengette életét ("a bajuszos"). Valahol a '90-es évektől dereng fel, amikor kapcsolatba került a Merlinnel. A történet hamar megérintette és vált fanatikussá. Megszállottságában szerintem észre sem vette, hogy beköltözött a Merlinbe és napjai nagy részét "ott" tölti. Rövidke idő után István (Csontos) jobbkezévé vált , a nap 24 órájából 25-öt a zenének és a Merlinnek szentelt. Demózott, pakolt, koncertekre járt, a levelezést intézte, árlistát gyártott, HES- t szervezett és nincs olyan dolog, amit ne csinált volna. Ő volt az, aki Istvánnal volt az utolsó napokig, tolta a Merlin szekerét.

DJ Krush a ZP-ben

                                    
                                           
.........................................
.........................................
.........................................
.........................................
 

Pick Up dilemma

 

...............................

...............................

...............................

...............................

Joan Wasser

Joan Wasser

 

csak úgy...

DIY kalandok

 
 
szóval nem jött be az "open baffle"... Pedig ha valamiben lehetett látni fantáziát, hát ez az volt.

           

Hangzó anyagok

Darvas László a Tilos- ban 

1 rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész és az 5. rész.

Blue Valentine

...Itt a Valentin nap. Egy számomra legalább annyira giccses történet, mint az értekezletet -amely szónak még van tekintélyértéke- buziskodósan "meeting"- nek nevezni. No-de liberalizálódunk, így valentájBálintra venni kell valamit, különben fődtulok vagy.

Jazzhetek szeptemberben

Lassan véget ér a nyár, és visszarendeződünk a fesztiválországból, de előtte még jó pár alkalommal látogathatunk szabadtéri vagy sátras rendezvényeket. Az igényesebbek közül kevesen merészkednek improvizatív stílus ingoványos talajára, a tapasztalatok szerint a jazz nem vonz tömegeket. Némi támogatással ugyan, de azért akad pár olyan hely, rendezvény, ahol a műfaj kedvelői is kielégülhetnek, és a koncerteket sem kell nagyítóval keresni a programfüzetekben.

KEMURI - DJ KRUSH a ZP-ben

[justify][img_assist|nid=152|title=|desc=|link=none|align=left|width=100|height=87] Igaz, hogy nem is olyan régen járt itt, mondjuk akkor az életmű DVD-ét jött hypolni, de mégiscsak az A38-on sikerült elkapni. Ha már bécsben jár, ide is beugorhat, gondolták a szervezők és jól odatették magukat, olyannyira, hogy végül a koros absztrakt hip-hop jakuza a Zöld Pardonban kötött ki. Hát, abszolut a célközönséget célozták meg, efelől semmi kétségünk. A hely is tökéletes, hiszen a legnépszerűbb budapesti open stage-ről beszélünk, nemde?[/justify]