utopia

digital world - analog minds

Próba- szerencse

...és lett szerencse. Este még éreztem magamban annyi powert, hogy megnézzem, ha gyorsan átdobom az Avalon Rega karjába a ZYX-et, ott is kínlódik-e a mélyhangokkal. Elég egyszerűnek indult a dolog: ZYX ki, Hana ki és csere. A korábbi beállítások a Hanához fel voltak írva, az memt is, mint a karikacsapás. Ilyen gyorsan, még sose szereltem be hangszedőt. mondjuk, nem nagy bűvészet, nem kell állítgatni, főleg, hogy a karmagasság és a tűnyomás is fel van írva. Így, visszalépve, azért látszik, hol erősebb a ZYX, de most nem is ez érdekelt.

ZYX be a Regába, saruk felhúz és jééé, egyet se szaggattam le, pöpec... Lemez feltesz, elindul és kussol... Rövidrezárom, szerencsére nem a ZYX-et: A kis saruk szorosak voltak, nem mentek be tövig. Kicsit kellett lazítani rajtuk, de sikerült így leszaggatnom 4-ből 3-at, és mitadisten, mindet külön-külön, ahányszor nekiestem. De minden újabb forrasztás után jöttek az eredmények. Először a jobb csatorna szólalt meg, majd nemsoká  a bal is. Persze, addig vagy 4-5ször ki és bekötöttem a lemezjétszót, hogy nézegessem,mi a fene a baja. Ez madzagdugdosással is járt és nem volt ingerenciám a KSL LPz-t nyúzni,ami elég merev, nem tesz neki jót, az ide-oda pakolás, hajlítgatás. Elővettem azt a 3 méteres HAMA drótot, amit még télen a DVD-hez vettem a kis rendszerbe, ahol nem volt egy nagy tudor, de legalább jól hajtogatható és 3 méterrel könnyű bánni ilyen esetben, bárhonnan eléri a phonot.

Először... A Rega karban hozza amit kell a ZYX, nem torzít a durvább mélybasszusoknál. Az RS Lab + ZYX kombináció nem tudja lezenélni az Einstürezende / Silence is Sexi elejét, de az Iggy Pop /  Candy se megy neki. A Flea nevével fémjelzett Bust a Move főleg. Ez nyomta rendesen és ami a megdöbbentő, ezzel a 3 méteres gatyamadzaggal nem is szól rosszul. Komolyabb drótokkal nem végeztem ellentesztet, mert már így is belefutottam az éjfél elmúlt sztoriba és a lábamban volt 500 km vezetés is, ma meg ugye meló van, de megdöbbentően jól szerepelt lemezjátszókábelnek. Vagyis, nem produkál semmi zavaró torzítást, elég jól hallgatható és a felbontása se vészes. Lehet ennek  a kis jelnek, amit a piköp, kiköp, elég ez a drót, mert sima interkonnektnek azért jobb volt a semmitől, de messze nem brillírozott. Aki fillérekért szeret hifizni, MC után kis jel vezetésére lehet alkalmas... Majd, ha lesz ellenteszt, meglátjuk, milyen mértékű is ez a képessége, egyelőre annak örültem, hogy a ZYX rendben van, csak az RS Labbal nem komálják egymást.

Megosztás