utopia

digital world - analog minds

A FAL értelmet nyert

Hosszú ideje van nálam a FAL Supreme-S, de igazából sose találtam a helyét pontosan. Általában minidg második rendszerben szólt, aztán elvolt, de nem érztem rajta tökéletesen azt a 2,5 millió forintot. Jó-jó, de ennyit nem láttam benne, bár ezt néha magamnak is félve vallottam be. Tamásnál minidg jó volt, de idegenben nem jön az a lehengerlő érzés, csak annyi, hogy jó ez...

Aztán tegnap, nem a hangja miatt, csak bekötöttem a nálam lévő Midnight Blue erősítőt és hozzá egy CD-t. Alapvetően csak az érdekelt, ha már eladásrra kerülnek, azért azt nézzem meg, működik e. Működik, bár a CD játszók lelkivilágára még nem jöttem rá, de a vadi újak is van, hogy elindulnak és van, hogy nem akarnak, aztán mennek. Viszem őket Tompihoz, hogy derítse ki a 47Lab CD-k titkát, bár a 47-es CD-k mindig híresek voltak arról, hogy türelemmel kell várni a bekapcsolás után, én kevésbé vagyok türelmes. Hollik Laci azt mondja, neki is ilyen volt, aztán néhány ki-bekapcsolás után észheztért és azóta rendben van. Majd kapcsolgatom, ha lesz időm...

Mindenesetre tegnap az első, amit elővettem, szerencsére menni akart. Biztos összebeszéltek a haverokkal, merthogy ezek így haverok. Meg nem tudom fogalmazni, mi történt, de a FAL értelmet nyert. Nem lett nagyobb a hangja, nem lett dögösebb, semmi nem lett, de ezek, így együtt elkezdtek valami olyat csinálni, ami nagyon helyes. Talán a legjobban az áttekinthetőséget lehetne ráhúzni, de a minden apró részletre kiterjedő felbontást, bántó momentumok, de rosszcsöves elkenős melegség nélkül. Túéles kontúrok, mégse bántanak. Az alsó szegmensben is erőteljes megindulásokat lehet tapasztalni és a gyengém,  a gitárrecsegés se marad el. Kifejezetten élvezetes produkcióval kínáltak meg, ami oda vezetet, hogy a "gyorsan megnézem, szól e egyáltalán" helyett hajnal 1-ig ott seggeltem és halgattam Lou Reed koncerjét, majd Patti Smith-t.

Mellékzönge, hogy a Sunshine tápdrótot megfutattam a nagyobb rendszerben, mint a Phono Cube madzagja. Kifejezetten szépen, kereken muzsikál, olyan ezüstösen(réz). A phono esetén még hadakozom, réz vagy ezüst a jobb, egyelőre réz van bekötve. A Sunshine jobban hasonlít az Avocadora itt, mint az SPc-re. Érdeks madzag, majd még hallgatom, ha lesz idő rá.

Szóval FAL és Midnight Blue... Kicsit elfáradtam a sok éjszakázásban... Szóval jók együtt, meglepően jók. Így már értem a sztorit... Igen,... Ahogy elnézem, talán a Kondo KSL SPc fekszik neki legjobban, de ez nem biztos. Szereti a saját Storatos drótját is. Az ANB-vel kicsit dögösebb, de azt veszti el, ami miatt most ennyire egyben érzem a rendszert.

...

Ma tovább nyúzom kicsit, ha lesz lelkierőm, bár megjött a TAKE-T supertweeter, így biztos ma se tévézek...

Megosztás