utopia

digital world - analog minds

Kamu Vx továbbbontva

Technika terén nem vagyok igazán elengedve, így csak a telefonra tudtam hagyatkozni, de a lényeg talán látszik. Első körben próbáltam a szigetelőt leszedni(fotózni) közelebbről. Nem kell kommnetálni, ennyire futotta, de az látszik, hogy a PVC(?) szigetelő rá van "öntve" a belső szálakra. Elég vastag és ezáltal merevvé teszi a kábelt, lényegesen merevebb, mint az eredeti AN drótok.

Persze ez első blikkre nem biztos, hogy feltűnne, főleg ha még sose volt dolgod ilyennel. Az eredeti Note madzagokat ha megtekered(pl kézfejed körül, kb 10cm átmérőt formázva), nagyjából elfogadják sorsukat és úgy maradnak. A fake AN igyekszik kirúgni magát, épp a vastagabb szigetelő miatt, ami próbál visszatérni nyugalmi helyzetébe és az a minimális fém, ami benne van, ezzel nem tud mit kezdeni.

De elő a nagyítót. Valami fotóboltban vettem 1950-ért. Van rajta 30-as és 60szoros lencse +1 fehér ill. ultra viola(szeritnem. lila) fényt toló led. Nos, ezt nem tudom pontosan mit jelent, de semmiképp nem azt, hogy így az 1mm-es vonalat 6centisnek látod, bár tény és való, fura dolgok kelnek életre alatta. Pár napig azzal szórakoztattam magam, hogy minden xart felnagyítottam :) Érdekes a lepedő, de a katicaborgár is :) Szóval ezt javallom mindenkinek beszerezni. Nekem a hangszedők hegyét kellett nézegetni. Arra elég jó. Most arra is elég jó volt, ezt a drótot megnézzem tüzetesebben. Az első ami volt, megszámoltam az egyébként bazi vékonyka elemi szálakat. Megvan a 20. Néztem a vágott keresztmetszetét és ki-kivillant egy kis vöröskés tónus,de nem votl meggyőző, így kisollóval lehátntoltam a szálakon lévő bevonatot. Nem egszerű, mert szakad és finoman kell, mintha lovat B, megoldódott. Nagyító alá és jééé, minő meglepetés, ez valóban rézdrót, bár sok kétségünk nem volt hozzá, meg kellett nézni. A képen nem tudom, mennyire adja, de próbáltam a megkapart madzagot úgy fotózni, lehessen látni, hogy vörösebb. Sajna a nagyított képet nem tudom fotózni, főelg a 60-ast, amibe már "bele kell nézni" mint a mikrsozkópba, gondolom nem fér hozzá kétség, hogy ez rézdrót.

...

Röviden, miről fogod felismerni, ha az utadba kerülne egy és nincs lehetőséged meghallgatni. De tudom, még ha be is kötöd, ott lapul a pszichológia és nem biztos, hogy egyből levágod, baj van. Főelg akkor nem, ha egy halálralustított rendszerbe bekerül egy ilyen madzag digit kábelként. Még jól is jöhet a rendszernek a hirtelen felfrissült hang, ami nem is csoda. Az AN nem véletlenül gondolkodik szintekben. A nagyobb ezüstmadzagok nem minden rendszerben szuperálnak jól (főleg digitkábelként), így ha valaki eddig használt egy kisebb "level" rendszerben pl AN-V-t, még fel is sóhajt, hogy "igen,ez az!", holott nem. Csak egyszerűen betett egy réz kábelt, aminek oda kerülnie kellene. Persze idő után kibújik a szög a zsákból, hogy kicsit itt adott(attack), de máshol elvett(felbontás).

Gondolkodom, mi van még... közben mindjárt lejár a Bosshoss lemez. Azt sajnálom, én se kötötem be, csak ledobtam a sarokba... De digit kábelt nem használok az integrált CD-hez...

Igen. Eddig ez nem volt itthon probléma(vagy csak engem kerültek el ezek a szárítókötelek. EAR írt róla régebben, azt mondja ismerős, bár azt hozzátette, azok nem voltak ennyire profi másolatok). Mostmár figyelni kell. Talán kicsit előrébb vagyunk, ettől függetlenül bárki belefuthat, így óvatosan. Ha valaki nagyon nem tudja eldönteni és fülre se adja(nincs viszonyítási alap), köldje el, megnézük. Azt gondolom, már roncsolásmentesen meg tudjuk állapítani, mi a helyzet.

Még némi segítség, amit már tegnap is emlegettem, nem adtak el itthon ennyi Vx-et. Főleg nem 1,5méterest. A sztori kb annyi, akinek volt pénze, vette a Vz-t, hisz alig volt drágább, akinek meg a V-re kellett gyűjteni a zsebbpénzt, annak nem futotta Vx-re. Másodsorban felénk jellemzően inkább vesznek 1métert a jobból, mintsem 1,5métert a gyengébb madzagból(max ha már  nincs hova fűrészelni a bútorokat és nincs más megoldás, csak az 1,5m). Nagyon ritka az 1,5 vagy 2méteres interkonnekt. QSSC madzagokEgyébként kishazánkban a Merlin idején főleg a QSSC Vx-ek kerültek eladásra(aziok meg nem így néznek ki), majd a Kondo KSL láz egy időre törölte a Vx(V, Vz) eladásokat. Mire újra életre kelt, már nem 20szálas volt, hanem 27 ill. 31. Egy-két kallódó Vx-en és azon kívül, amikor nemrég(pár éve) beleengedtem a csőbe 3méternyit, nem is nagyon tudok itthon. Ami persze nem jelenti, hogy ne lenne, de ... ésszel.

...

Bosshoss/ Toxic

...

lapzára után: Jut eszembe, ha úgy adták el, hogy gyári madzag és nem maszek dugózás, elvilge az egyik oldalon a zsugorfólia hosszabbra van hagyva. Persze valamit magára adó dugózó ezt betartja, de a kínain ez nem érhető tetten. De ettől még nem lesz hamisítvány, de gyanúra adhat okot. Fordítva is igaz, ha így van fóliázva, még nem jelent semmit.

Megosztás

Kábelek

Jó ez a "küldje el, megnézzük" duma. Gondolom a hazai forgalmazó is nagyon örül, ha megkerülve Őt, szakértőt játszotok.

jogos

eggen, az iróniát nem mindenki érti. azt gondolom, a már túlzásba is vitt leírás alapján nicns az az idióta, aki ne tudná megmondani, mi a fake és mi nem.