utopia

digital world - analog minds

Ali Baba a 40 szálat elrabló.

Vajon ez melyik? :) Ez a hamisítvány... Tökéletesre csiszolták a külsőt.Merthogy miért is? Ha eladnak neked 40szál AN ezüstöt és az nem az, akkor loptak tőled. Node mai posztunkban egyelőre az ártatlanság vélelme okán senkit ne vádoljunk, ráadásul akik nálam érintettek, biztos vagyok benne, hogy jóhiszeműen jártak el. 

 

Érdekes jelenség ütötte fel fejét kishazánkban. Régebben volt ez téma, de hozzánk nem gyűrűzött be, így oka nem volt az egész témának. A történet egész egyszerűen kezdődött. Nálam volt egy AN M1 Phono és úgy döntöttem, veszek én is egy előfokot, mert csak megtartom a P2SE erősítőmet. Jó erősítő, AN árak az egekben, ha el is adom, ha rákattanok újra, bazi dárán tudok venni. Mi a híja? Kell még egy összekötő madzag elő-végfok közé. régi kedves ismerőssel bezsélgetek és elkottyantja, van neki egy 1,5méteres AN-Vx digit, amire semmi szüksége, mert az optikai kábel neki jobban bejött. Mi sem egyszerűbb, nekem elég lesz 2x75cm elő-végfok közé. volt régebben Vx-em, elég jó kis kábel az. Megbeszéljük, utalok, Ő küld kábelt. Igen ám ,de közben a nálam lévő előfokért jöttek és mit ad Isten, a végfokom jobban szól magában, mint az M1-el. Tudja mindenki a klisét, hogy előfok nélkül félkarú óriás minden, itt ez nem lett igaz. Persze lehet egy M2, de gyanítom inkább M3(P2SE level2, de a hangja többet sejtet) partnere lenne, de az más árszegmens. Így történt, hogy a megérkezett Vx-em ment a sarokba, semmi szükség rá. Majd eladom egyszer.

Csörög a telefon, másik ismerős hív, hogy van egy 1,5méteres Vx-e, ketté akarja vágni, kellene neki AN-P dugó. Vigyorgok, mert tudom, hogy az enyém komplett IC volt, de szét lett húzva. Gondoltam, itt a párja. Mivel nekem nem kell a Vx-em, felajánlom a dugókat. Meg is bótoljuk, foxkid leforrasztja, mindenki boldog.

Kapok egy e-mailt: AN-P kellene, mert van egy 1,5méteres Vx-em... És ekkor már vakarom a fejem, ennyi AN Vx nem is kelt el, főleg nem 1,5méteres. Persze nem tudhatunk mindenről és működik a magánimport, nem jellemző és feltünő, hogy ennyire megnőtt a Vx-ek száma.

Elővettem nálam lezacskózott AN-P dugókat. Itt rohadnak vagy 2hónapja, de nem bontottam ki. Ismerős hozta, hogy segtísek eladni. Miért ne. Előveszem, hisz keresik épp és furán fényesek. Nem vagyok mindentudó és az AN elég sok verzióban előállt ezzel-azzal, így google képkeresésbe kezdek, ugyanis gyanús a dugó. Kidobott egy valag fotót, de ezt a fényeset csak az aliexpres nevű kínai közösségi piactérről. Tovább keresve találtam egy rakat AN-Vx kábelt, de a képek hitelesnek tűnnek. Tovább böngészve az alit, itt-ott tettenérhető, hogy a megkapott csomagban nem az van, ami a képen. A képeken legjobb tudásom szerint eredeti Audio Note kábelek vannak, bár a termékleírás sántít.

Most mi legyen? Telefonok és megebszéljük, hogy bármi lehet, csak akkor derül ki, ha szétvágjuk. Aludtam rá egy napot és egy életem, 60ezrem(ugyanis ennyiért ajánlották,megvettem,ez jó ár), több veszett Mohácsnál, vágjuk szét. Ne tegyétek, előre szólok! Ha szétvgtad, már nem nagyon lehet reklamálni annál, akitől vetted, ha vettél ilyet.

Foxkid kollégával nagy levegőt vettünk és lecsippantottuk a leónozott részt. Ami elősre fura, már a szigetelő sem olyan, mint a megszokott. A gyári lágyabb, porladósabb, ez keményebb PVC-nek tűnik. Az első, ami azonnal szemet szúr, az eredeti AN-ben, néhány nagyon régitől eltekintve a belső sodratok egy fehér színű, habzsivacs jellegű rezgéselnyelő "trutyiban futnak". Ennek itt nyoma sincs. Második érdekes jelenség, nincs árnyékolóharisnya, viszont be van húzva egy harmadik sodrat az árnyék helyett, igaz ez nincs szigetelőcsőben, csak szabadon. Ha a dugót lebontod nem igazán tűnik fel, hisz a 3 szál ott van leónozva, beforrasztva. Leblankoltik a sodratot is. Az elemi száalk színe szürke,akár ezüst is lehetne, de foxkid azonnal kiszúrja, hogy sokkal merevebb(sok ezüstöt forrasztott már), keményebb az ellenállása, ha hajlítani akarjuk újhegygel. Serceg, mint a borosta. Az ezüst kegyesn meghajlik, ha hosszan blankolod, szinte saját súlya alatt. Lágyabb esésű. Sajna az 50szeres nagyító nem volt kéznél, de hazérve megnézem az elvágott elemi szálak keresztmetszetét, de ganyús, hogy leónozott rézmadzagról van szó, ami ezüstösen csillog, de nem elég "fehéren". És a végére az abszolút kapufa, az eedetiben az árnyékoló harisnya réz és rézvörös, nem ezsüt színű. Mese nincs, ez nem Audio Note.

AN-P

Az AN-P dugók külsőre mattok, nem fényesek. Nem full ezüst az egész, de kínai AN-PEredeti AN-P. Ez japán, de nagyjából ebenguba. valami érdekes ötvözet, ami ezüstös fényt varázsol a dugónak kívül, belül. ellenben a belső forrfelületek ezüstök, illetve a csatalkozó érintkező felületei. Tehát a dugó tökének fehéresen kell csillognia, mint, ahogy a test érintkezőjének is. Ugyanez vonatkozik a belső felületekre,ahova forrasztás kerül. Az alibabán megtalált, fényes dugók egyártelműen nem ezüstök, így kéretik azzal is körültekintően bánni.

Summázzuk, vigyázzatok polgártársak! Itt vannak és nem a spájzban, hanem a vérkeringésben. Az alibabán 5 vásárlást máris hoz a rendszer, ami Magyarországról történt, ebből kettő visszatérő kuncsaft. Nagyon körültekintően vásároljatok, mert utána csak a fej falbaverése marad, ha az eladó kezeit széttárja. Árulkodó jelek, ugyanis külsőre nehéz megkülönböztetni, főleg ha eredeti AN-P került rá, mert a felíratok és a színe, kb tökéletesen ugyanaz, mint az eredeti 20szálas egyik verzióján volt. A kis sárágék méterre is adják, mindössze 15USD/szeteró méter áron. Tehát ha az AN-P az AN-P, le kell csavarozni és keresni a csillapító belső fehér anyagot és nézni az árnyékolás meglétét, illetve a beforrasztott árnyék rész színű e. Bár így utólag, ha csak megfogom a madzagot, érezhető, hogy picit keményebb ez a szigetelés, mint az eredeti.

AN SpX-ek is hasonló cipőben járnak.

...

Folyik a tárgyalás az én madzagom ügyében. Ha így megbontva nem tudok érvényt szerezni reklamációmnak, gyűjtést rendezek önnönmagam megsegítésére. Addig is csak ésszel és ha bizonytalan vagy, kérj segítséget, bár igyekeztem egyértelműsíteni, miről fogod felismerni.

Megosztás

Fake gyanú

Nem biztos, de gyanús. Mindenképp egyeztetni érdemes. http://apro.hifipiac.hu/category-table-layout/hirdetes/erositok,20/audio...

hasonlít

eléggé hasonlít a nálam is járt fake dugóra és nem hasonlít az eddig nálam járt eredetikre. de sose tudni...

És még ma is eladtak egyet

tuti,hogy amit ma láttam elkelni az avx-en is ilyen volt. gratula hozzá :)

 

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/84602-audio-note-an-vx-ic/

A fene se tudja, bitang jól

A fene se tudja, bitang jól szól, ahhoz hogy fake legyen..:)

ha megnéztétek :)

ha csekkoltátok,hogy nem az, ok, de fölöttéb ismerős volt a dolog :) már 1,5méteres Vx-et látok monóban, azonnal gyanús :) egyébként a fake se szól rosszul(főleg digitként), csak nem az, ami :)

kártalanítás

Paypal vitában van esélyed nyerni, és a szétvágás szinte csak annyiból érdekes, hogy így meggyőzőbb fényképekkel tudod bizonyítani az igazadat. "Sérült árut nem vásárlok vissza" szöveg esetén meg kell kérdezni az eladótól, mit csinálna vele, mekkora bevételtől esik el, ha nem kapja vissza, szerinte mennyi a hamis termék reális értéke? ... (bta)

félre vagyon értve :)

lehet valami félrement. Nem én rendeltem kínából :)

ezek a drótok bekerültek a HAZAI vérkeringésbe és ez eddig itthon nem volt probléma. Fel se merült soha, hogy valami hamisítvány lenne.

egyébként visszakértem a pénzt és bár rácsodálkoztak, mi  történt, visszakapom. nem volt kifogás a madzag átnézése miatt sem. 1centivel rövidítettem meg, nem lett belőle harag :)

hát igen, így jár, aki éjjel alvás helyett netezik:)

... ráadásul a többi kommentet is elolvashattam volna..)) Na mindegy, az eladó normális volt, ez a lényeg. (bta)

vagy én nem írtam

vagy én nem írtam egyértelműen :) sőt,az alibaba is megtévesztő lehetett, de akkor ez ugrott be címnek :)

Másolat/eredeti

Hát.....öööö. Ez az infó kb 2010 óta fent van a neten, egy időben az AN honlapján is kint volt, de 30 másodperc guglizás is kiadta az alábbi linket: http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?zdisp&1162329175&openflup&56&4 Ebben feketén fehéren benne van, hogyan lehet megkülönböztetni az eredetit a másolattól. Amúgy aranyos, hogy nagyítóval meg minden egyébbel próbálkoztok, de hát ez ennél egy kicsit egyszerűbb. Mellesleg az új kábelek, nagyjából másfél éve tökéletesen máshogy néznek ki, mint ahogy leírod, ráadásul a csomagolásuk sem hasonlít. Mindegy, azért tisztességesen megdolgoztál a jó pontért.

köszi a linket.

akinek van kedve tuti átböngészi, főleg hogy a nyitóprobléma az spx, amit még nem láttam. bár azóta finomodtak a másolók. nekem volt kedvem kicsit szétszedni, végül is, így első kézből tuti az infó. mellesleg került egy olcsó, de ehető kábel a rengetegben. most épp megtaláltam az AN-C madzagomat és azzal vetem össze.

Közhírré tétetik!

Revi! Utólagos engedelmeddel bereklámoztam a cikket az avx-en is. Nem árt, ha olvassák az emberek. Az is lehet, hogy a végére egy izgalmas teleregény kerekedik ki belőle. Zsolt

este folyt köv

túl a x60 nagyításon folyt köv... este, most dolog van. a poszt meg nyilván azért született, hogy figyelemfelhívó legyen. nagyon jólsikerült másolattal van dolgunk,ami külsőre már simán benézhető. nem azért épült fel ez a szubkult birodalom, hogy most néhány másolat lehúzza

Fake AN-Vx

Szeretném megerősíteni az eladó jóhiszeműségét, tőlem szó nélkül visszavette a kábeleket és visszaadta a pénzt. Öröm az ürömben:) Most vehetek eredetit "kicsit" drágábban;)