utopia

digital world - analog minds

Ez itt a reklám helye, ill. nem csak az. Rogers LS6

Megy a kótyavetye és be kellene számolni egy pár Rogers LS6 dobozt. Annyi megvan, hogy BBC monitor, meg sokan szeretik, de valójában sose volt hozzá érkezésem, vagy ha volt is, nem hagyott mély nyomot(install). Rákerestem e-bay, menegetnek, néha igen magas áron, de olyat is találtam, hogy "single" verzióban is eladnak belőlük. Az látszik, hogy van egy ráizgult kaszt és hajtott a kíváncsiság, mi van mögötte. Bevállaltam...

Ügylet előkészülőben, Rogersek előkerülnek a csomgatratóból és az első utam az volt, szedjem le a nem könnyen lejáró hangszóróselymet. Nem személyes a dolog, de magyarországon általában az effajta, vintage-ba hajló készülékekről sokszor inkább elmondható, hogy ócska, mintsem vintage legyen. Megdöbbentem. A membránok olyan állapotban, mintha egy 2-3éves, megkímélt hangsugárzóról lenne szó. Nagyon rendben volt, így egyenes útja volt hozzám. Hazaúton azon méláztam, hova fogom ezt eltenni, lévén már van otthon pár hangsugárzó és a szekrények is foglaltak.

...

Első nekifutásra felcipeltem, jobb híján ledobtam a földre és rányomtam a hangfaldrótot. A Quad CD az Avantgarde Model5-ben kötöt ki és az AN-B autópályán közlekedtek az elektronok a hangsugárzó felé. Bekapcs. Született Gyilkosok CD, elején Leonard Cohennel. Szép rekedtes hang, kissé túl mély, de ezen nincs mit csodálkozni, hisz a földön volt. Aztán Shitlist és megdöbbentő volt. Baromi energiák, gitártépés, reszelés, bár kicsit mintha lassabb lett volna a zene. Aztán mire észbekaptam, ez a lemez le is járt. Közben talán kétszer nyúltam az alap beforgatáshoz és meg is találtam a hangszórók ideális pozícióját, legalább is itt, a szőnyegen. Vélhetően ez a hangsugárzó mostanában nem ment, mert ahogy telt az idő, kezdte magát belakni. A tempója kezdett helyreállni. Sorra kerültek elő a lemezek és megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy totál az Avatgarde tölcsérek hangkaraktere köszön vissza. Ugyanaz a hang, persze nem akkora felbontással, de annyira jól csinálja, hogy ezt nem veszed észre. Normál szobahengrőn bárkit meg tudok szívatni, hogy a nagy szól, miközben nem. Térábrázolása példás és a zenészeket kirepíti a dobozból a szobába és ha nem nézed meg mi van bekötve, valóban nem 89dB kevésnek tűnhet, de a 25 Wattos erősítő negyedhangon elvan vele. tudod megmondani. Persze avatott fül észreveszi a frekvenciakorlátokat (Avantgardehoz képest), de a hangkarakter annyira azonos, hogy erre hirtelen nem figyelsz oda. Egyébként a prospektusadat 50Hz-től érzésre mélyebbre megy és az alsó szegmensben dolgozó hangszerek kidolgozottásga bőven sokkal nagyobb dobozt sejtet. Ekkor kezdtem vakarózni, meg kellene tartani, csak hova tegyem. Valami szekrény mélyére tudom elrejteni, de akkor meg minek? És itt kerül képbe a reklám helye, miszerint lehet mégse tartom meg, mert minek? De az fölöttéb megnyugtató, hogy az Avantgarde-ok hangja hajaz a BBC monitorokéra és fordítva is igaz, az igen jónak tartott Avantagrde-ok hangjára tud hasonlítani egy ilyen -hozzá képest- mütyűr. Ahogy szokták mondani, minden út Rómába vezet.

...

Ha nagyon kekeckedni akarok, biztos bele tudnék kötni, de igazságtalan lennék, hisz ne hasonlítgassuk hétszámjegyű árcédulával ellátott hangsugárzókhoz, bár inkáb ez a kis valami mutat rá, hogy bzony sok hétszámjegyű hangsugárzón van téves árcimke(nem a tölcsérekre gondolok, úgy általában :) ). Ami biztató, a laza zenék mellett úgy lezúzta a Nine Inch Nails koncertet, mint a rosseb, majd a White Stripes-al sokkoltam, míg végül levezetésképp Johnny Cash Amerivcan Four- jával.

...

Még elmerengtem az átkábelezésen, de annak nem vagyok híve. Csak ez itt zsákutca akkor, mert ezekből nincs más kábelezéssel készült, csak a gyári, vélhetően mezei kanóc. Lehet egy próbát megérne, de fene tudja, szabad e belenyúlni egy ilyen kis dobozkába. Én biztos nem fogok.

...

Még egy darabig játszok vele, aztán remélhetőleg valaki majd jelentkezik érte. Ez itt a reklám helye...

Megosztás

mai menü

Billy Idol - VH1 Storitellers

Muzsikás - Nem arról hajnallik...

Erasure - Pop 20

~~~Blúúúúúúúúúúúúúh Savannahhh Song~~~~

lassan pihenőre kellene térni... olyan semmilyen, de ideragaszt

Belső kábel

Hali! Pedig egy jó réz hibrid Vdh csodákat tett, a ls6-ommal meg a ls8-al is. Felbontás , dinamika osztályokat lépett. Bátran cseréld ki. Üdv ! Péter

már nincs meg :)

beszámítottam és el is vitték elég hamar. biztos lehet rajta pofozni,de gyári szerelésben is elég jó volt :) De ezek szerint használsz ilyeneket. Hajrá! :) nagyon jó dobozok, nem csak ezen az áron :)