utopia

digital world - analog minds

Az akusztikusok

[img_assist|nid=98|title=avantgardék|desc=|link=popup|align=right|width=73|height=100]Elég álmos vagyok. Borult az idő és korán van. Sokszor elgondolkodtam azon, nagyjából sikerült annyi időt eltöltenem már Avanatgarde Acoustic készülékekkel, hogy írni kellene róla. Nem, nem most fogok, csak megígérem, hogy fogok. Így legalább tényleg erőt veszek majd magamon és végigzongorázzuk a mellettünk lezajlott pár évet. Szerencsére az alapszériát sikerült megismerni, így képet kaphatunk a legkisebb Solo- tól a TRIO Classico- ig.

Első élmény a Hifi Piac Magazin beszámolójában ért. AudioNote- ok társaságában mutogatták az egyik horn- t (+ a külhoni hírek között Mathias és Holger -gyártók, fejlesztők- feszítettek az első sikereket elért UNO-val -ala industry). Afféle szerelem első látásra. Az újság kitért ama nem elhanyagolható tényre, hogy csak afféle díszítő elemként szerepeltek és a zene a sarkokban lévő AudioNote E dobozokból szólt. Koncepcióautó. Később MerlinCsontosI- al megismerkedve, elmesélte, ezek a modellek még nem voltak elég kiforrottak. Jó irányt mutattak, de gyermekbetegségeikben szenvedtek. Hiszek neki, főleg, hogy az Avantagrde termékek mai napig egy fejlődési folyamta részei. Érezhetően a fel- felbukkanó újabb szériák egy picikével még finomabbak, jobbak. Meghallgatva korábbi szériás egyedeket (első és második sorozat) is hasonló következtetetést lehet levonni. Jó hifik voltak, de még nem eléggé high-endek.
Első személyes élmény a margitszigeti High-End Shown ért jó 7- 8 éve. Egy UNO feszített az AN Zero elektronikákkal. Látvány brutális, hangja kristálytiszta és nem tudtam belekötni... mindaddig, míg meg nem hallgattam egyik szomszédos szobában az AN Kegon+AN-E "fullsilver" rendszert. Monumentalitása ellenére Propellerheads- el leverte az AN lánc a kinézetre (és valóban) diszkóhangosításra is alkalmas óriást. ... Második randi már a Merlin LisztFerenc téri bemutatóteremében ért. Itt egy (akkor, ma 4.2-nél járunk) újabb szériás 2.2-es DUO fogadott, 47Lab Gaincarddal hajtva AN DAC5- el fronton. Kész, kell! És beindult a "mindhalálig tölcsér" projekt...

avantgarde- ról
tölcséres hangsugárzókról
galéria
avantgarde-acoustic

Megosztás