utopia

digital world - analog minds

vinil.hu parti

TMP elektronika és Edwards TT + táp + Kolibrik + főPunkMesterImreMegtörtént hát az, ami nemrég beharangozódott. Igaz, lassan eltel két hét, de most van idő leülni, kicsit visszapörgetni a dolgokat. Röviden: jó volt. Akár ezzel le is zárhatnánk, de lehet kicsit kibontom. Az biztos, rám is hatott. Általában lusta vagyok lemezt forgatni, így csak akkor van bekötve az LP, ha célirányosan analóggal akarom magam kényeztetni. Nos, azóta még nem kötöttem vissza a CD-t. Az ott játszott zenék elég lightosra sikerültek, így most Nine Inch Naiils forog éppen.

Szóval a buli úgy indult, Szekeres Pistiék kivisznek két rendszert, amiben a bázis magyar gyártók készülékei. A "nagyobb" szobában Pointe elektronikák főként, a kicsiben a debreceni TMP Audio. Aztán a sors és a helyzet úgy hozta, a hangsugárzó nem igazán akarta megtölteni a termet (27m2, két végén elég nagy ablakkal), így a lánc végére egy Parabox (szintén hazai gyártó) hangsugárzópár került. Itthon meghallgattuk a kiállítani kívánt SOL hangsugárzót(Kougar) és 20m2  körüli szobában még túl dús is volt, a helyszínen a -nem bekalkulált- ablakok megették a történet felét. Mérlegeltek a fiúk, a Kougar árválkodik némán, csak a szemnek, és szól a vendégdoboz. Persze ez a TMP szoba. Vélhetően nem volt rossz döntés, mert a kisebb dobozt lehet a szobában lévő 15-20ember elnyelte volna. Sors fintora, hogy a Kougar dobozokat így is elvitték 11 óra magasságában. Nagyjából ekkor érkeztünk és csak azt láttam, futnak vele kifele, mintha lopnák :D

A Pointe szobába viszont nem igazán sikerült bejutni. Amikor meg bejutottam, beszélgettek, egyébként érdekes dolgokról, csak épp nem azt akartam elkapni. Aztán amikor még sikerült leülnöm, a zene olyan volt, ami nekem kevésbé tetszett, meg mögöttem beszélgettek, így inkább visszasétáltam a TMP szobába és néztem, mit játszanak a bajtársak, hogy vészes ismétlésbe ne fussunk bele. Ja, azt nem mondtam, én is játszottam egy órát a vége fele. Meg úgy összességébe oda úgy belaktam magam, álmos is voltam, fáradt, így kb 4-5 próba után letettem a másik szobáról, így arról kb semmit nem tudok mesélni, de edzett fülű ismerős azt mondta, jó volt az is.

A TMP szoba egyébként szerintem abszolute vállaható volt. Olvasgattam véleményeket, ilyet, olyat, én annyira nem éreztem problémásnak az instalt, a függönymentes nagyablakok ellenére sem. Persze, itt-ott lehetne húzni rajta, de az vesse az utolsó követ a szervezőkre, aki egy ilyen hirtelen felálló problémát pár óra alatt orvosolni tud tökéletesre(köszönet EAR-nak a helyszínen végzett támogatásért!). Nekem nem volt kétségem affelől (bár a rendezvény cálja nem ez volt), hogy a hallottakból meg tudjam ítélni, mit hallok. Egyébként mivel a TMP-ket ismerem, inkább az Edwards lemezjátszóra voltam kíváncsi (hangszedő: Goldring 1042 MM). Jó volt. Mint kiderült, ez nem tuningolt Rega, hanem saját gyártmány(persze inspired by). A kar jön a Regától, de darabjaira szedik és felpofozzák (megtekinthető volt az Edwards Audio saját fejlesztésű uniPivot hangkarjának prototípusa. Biztató darab!!!), jobb csapágyak és karvég/ellensúly. Az ott zenélő TT2SE + Pointe tápegység egyértelműen egy Regától sokkal jobb lemezjátszót eredményezett, ami kifejezetten illett a TMP rendszerbe, és,.. igen, szép...

Na, lemezt fordítottam,.. Kizökkent...

De akkor a parti része. Igen jóra sikerült. A megjelenő lemezlovasok érdekes és változatos zenéket vonultattak fel. Abszolút nem volt tetténérhető a régi idők hifisós feelingje, ahol agyonrajátszottak néhány kedvenc lemezt a demosntrátorok. Már persze nem mindenki, de azért minden évnek megvolt a kedvenc lemeze. Mikor kérdezték, miként aposztrofálnám a lejátszásra kerülő zenéket, a régi dumát löktem be, hogy Merlines ízlésficam, de annyira sikerült nem általános zenékket játszania a többi vendégnek, erre nem volt semmi szükség, így már talán szoftosra is sikerült a demó. Persze ehhez az is hozzájárult, tudtam, hogy utánam paraKovács fog játszani, aki előre jelezte, hogy hoz punkot, nem keveset. Hozott is. Azt gondolom, Ő tolta le a találkozó legmegosztóbb lemezét egy Corpus Christi- vel, de ez felénk inkább dícséret és erény, mintsem probléma lenne. Aki nem tudta beemleni, azzal sincs baj, majd, idővel. Egy jó rendszer tanít és szerencsére ez a kis rendszer képes a zenei ízlés formálására, megreformálására.

Summázva? Jó volt. Szerinem aki ellátogatott a rendezvényre, jól érezte magát és nem kétséges, ha az esemény rendszeressé válik, mindig meg fog telni a Barabás Villa.

...

setlist:

 1. Elvis vs JXL - A Little Less Conversation (Radio Edit Remix)

 2. The Nat King Cole Trio - Just You, Just Me

 3. Harry Belafonte / Belafonte Returns To Carnegie Hall - A Little Lyric of Great Importance

 4. Harry Belafonte / Belafonte Returns To Carnegie Hall - Chicken

 5. The Chad Mitchell Trio / Belafonte Returns To Carnegie Hall - Vaichazkem

 6. A. E. Bizottság / Kalandra Fel - Kamikaze

 7. A. E. Bizottság / Kalandra Fel - Szerelem

 8. Massive Attack / Protection - Three

 9. Venetian Snares / Rossz Csillag Alatt Született - Hajnal

10. Prodigy- Smack My Bitch Up (Sub Focus Remix)

11. Michael D'Angelo / A Symphiny Of Strings - Bolero

12. Michael D'Angelo / A Symphiny Of Strings - Czardas

Megosztás