utopia

digital world - analog minds

Hazai

Első körben, megint egy fődf.. fotó. Sajna ez van. a Telefonom, amihez ragaszkodom, már 10éves múlt. Nem az igazi a fókusza és úgy nagyjából már semmi nem az igazi rajta, de vagy veszek egy 90 forintos telefont és külön egy fényképezőt, de az nem fér a zsebembe, az okos masináktól meg kiver a víz. Van, GPS-nek használom telkártya nélkül. Meditáltam, hogy ezt a nagyon xar képet betegyem e, de egyel több, vagy kevesebb, már nem oszt, nem szoroz, amikor már Kürthy is beszólt, hogy nagyon nemOK-k a képek :DDD

A miértje egyszerű, meg akarom mutatni, hol randiztam először a TMP erősítővel.

Zoli haverom felhívott nemrég, hogy vett egy erősítőt Debrecenben. Amiben semmi érdekes, de Debrecenben is készült. Szó- szót követett és mikor kiderült, hogy itt rontom a levegőt, elég hamar körvönalazódódott, hogy ráhallgatunk. Zoli nem veti meg a hazai termékeket, így volt szencséje Etalonokhoz, meg elcsattant a Soner név is. Jelenegi hangsugárzója is egy nagyobb méretű Etalon(? remélem jól értettem).

De akkor mi ez az erősítő. Terjedt szájról- szájra, hogy drágább vadakat elpicsáz. Zoli elkérte kipróbálni és kb azonnal megtetszett neki. Vett is egyet. A 003 sorozatszám figyel rajta, így az úttörők közé tartozik, de vélhetően ez egy felívelő sorozat eleje, bár volt arról szó, hogy ebből az alaptípusból csak 10 fog készülni. Az erősítő maga egy hibrid erősítő, csöves előfokozattal és fetes véggel, de ahogy Tamás(a készítője) elmondta, nem a hagyományos módon hibrid. Ekkor mondtam neki -telefon-, hogy OK, itt álljunk meg, írd le pls, én ehhez láma.

Tehát adott az erősítő és nézegettem, mi van előkötve. Zolinál minidg lehet csemegéket találni. Érdekes, hogy míg régen, az őskorban hozzá mentünk mocskos nagy Technincs deprez műszeres végfokokat bámulni, most a régi technika egy-egy gyöngyszeme meg-megfordul nála, ahogy az a Lenco stúdió CD is,amivel etteti a rendszert. Madzagokat nem is kérdeztem, de mivel annyira eltérő rendszer, mint amiket hallgatok, nem is éreztem fontosnak ezen agyalni. Talán a félhomályban készült fotók is ezért érdekesek, mert ezt a Lencot nem lett volna szabad kihagyni. A HiFiBarlnagban hallottam egyszer egy Denon stúdióCD-t és, hát, na, nem volt rossz, sőt.

Egy kellemesen hosszú kávé és a motyó már melegedett is. Mint minden erősítőnek, készüléknek, ennek is kell némi melegedés, de elég hamar eléri az üzemi hőfokot. Mindössze 30 Watt, de tudjuk, az mire elég, ha értelemsen osztjuk be. Nem mennék előre, mert várom a műszaki leírást, de azért rákérdeztem, mi a kapcsolás. Az előfok része A-ba hajló, míg a segge A-B, ami nagyjából sejteti, egy olyen erősítővel van dolgunk, ami igyekszik finom maradni, de odabasz, ha kell.

Akkor lemez elő. Mit hoztál? Egyet,... Született Gyilkosok soundtrack. Ezen van minden, Cohentől a Nine Inch Nails-ig, de az az igazság, nem kell ehhez már sokat hallgatózni, betolod és egyből hallod, merre tartunk. Cohanre az elején nem is figyeltünk, mert mint minden hifis, ha rátalál egy másik elmebetegre, többet beszél, mint egész évben egyébként. Szóval Cohent simán átbeszélgettük, aztán jött a L7 Shitlist és elszabadultak a Wattok. Lenyomta mint a rosseb. A következő zeneszám amire figyetlem a NiN volt, ami szintén ki szokta fingatni a motyókat. Mint a kezdő bringások 50-es résztávban: először odarakja magát, aztán a harmadikban jön a kegyelemdöfés(és még lesz hét), letérdelnek. Nos, nem térdelt le a motyó, sőt, egész jól ledarálta. Hangos volt, nekem már túl hangos is, de ez a nap erről szólt: ami a csövön kifér. Nem néztem  a hangerő potija hol állt, de nem volt necces és az erősítő sem a végén kínlódott, csak dolgozott. Persze hallgattunk laza zenéket is, de általában ezen a szinten azok már nem jelentenek problémát, így csak nyugtáztuk, hogy szól ez halkan is.

És akkor kb most ennyi. Mi sem volt egyértelműbb, mint elkérjem itthon kirpóbálni.

Helyet nehezen találtam neki, de megoldottam. Előszedtem újra a FAL dobozokat, mert a nagy rendszert fázom megbontani, de erről később, ha lesz speckó is... Addig is Köszi Zolinak, hogy kölcsönadta és Tamásnak a zaklatásért, hogy írjon speckót :)

Megosztás