utopia

digital world - analog minds
warning: Creating default object from empty value in /var/userdata/web/halfnote.hu/website/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

zene

Utazás a droidokkal

Elegem lévén az egész heti gályázásból és úgy egyáltalában az emberekből, kilőttem magam az Űrbe Shackleton Fabric 55-ös CD-jével, ami jóféle fémtokban került forgalomba, hogy a napszelet is átvészelje. (Ahogy minden Fabric kiadvány.)

 

általában

nem vagyok oda a rape gaze-ért, de ez a Britney Spears remix valahogy...

finom

tudom, hogy kilóg, de nem vagyok hajlandó lekicsinyíteni

Travel Agency

Furtwängler

A Bartók rádióban kb két hete indult a műsor, amelyben a legendás karmester hanghordozón rögzített életművének néhány szeletét mutatják be. Akinek van jó minőségű analog tunere, esetleg egy Tivoli modell one-ja, nem fog rosszul járni, ha meghallgatja keddenként a műsorokat.

James Blake

Egyes véleményformálók szerint erről a lemezről fog szólni az idei éve. Ebben nem vagyok annyira biztos, de tény, hogy nagyon ott van a soullal összeereszett dupstep. Akik eddig ellenezték ezt a stílust, többnyire azzal érveltek, hogy nagyon sötét. Hát ez nem az. Gyűjtőknek: a vinyl rohadt drága, de 45-ös és 180 grammos. Mozduljatok rá, mert limited print. 

Mai kvízkérdésünk

Melyik az a Magyarszágon is közismert zenei felvétel, amely 1957-ből származik, és alaptémáját mágnesszalagon rögzített taps és fütty felvételek különböző sebességen, visszafelé történő lejátszásával, és ezek összevágásával hozták létre?

Na kik ők?

Blind musician

Az egyik legjobb, ha nem a legjobb magyar elektronikus zenekar, a Realistic Crew új anyaga. A nagylemez április 1-től.

Trombita: Tettamanti Tamás. 

Stones throw podcast