utopia

digital world - analog minds

Első reinkarnáció

Üdvözlök minden nézelődőt, olvasót. Ezen üzenettel indítom újra az igazi zeneszerető hifistáknak szánt ismeretterjesztő blogunkat.

Blog

Megelőzendő - az internetes fórumokon oly gyakori - elfertőződést és eligénytelenedést, továbbra is szigorúan zártkörű lesz a blog. Reményeim szerint az első verzióhoz hasonló értékes írásokkal gyarapodunk majd, elsősorban az ismeretterjesztésre fókuszálva. Témát illetően a kategóriák menüben megjelenők közül lehet választani, de kérésre bővíthető a lista. Egyelőre nem teszek különösebb kikötést a beírások formátumára, de a helyesírási szabályokat és valamennyire az átláthatóságot és esztétikumot figyelembe véve illik posztolni. Kommentelni is csak regisztrált felhasználók tudnak, és a blogolás íratlan szabályainak megfelelően a komment részben illik lerendezni a hozzászóláshoz kapcsolódó eszmecserét, vitát is. Egy létező poszttal kapcsolatban új bejegyzést létrehozni csak indokolt esetben illik, pl. ha az egy újabb gondolatsort generál, aminek a kifejtéséhez a kommentezés túl kevésnek bizonyul.

Wiki

A redundancia elkerülése végett egy wiki beindítását is tervezem, ahova talán előbb-utóbb rengeteg hasznos alapfogalom bekerül a hobbival kapcsolatosan. Csak regisztrált felhasználók bővíthetik majd. A formai és helyesírási követelmények erre is vonatkoznak.
Megosztás