utopia

digital world - analog minds

Van új a Quad alatt - az Elite széria

Quad Elite A Quad, mint az egyik legnagyobb múltú highend gyártó, ismét úttörő lépést tesz az angolszász audio világban.

A méltán közismert 99-es sorozat továbbgondolása (audiofil belső alkatrészek, szigorúbb speckójú transzformátorok és többszintű áramköri lapok) az új Elite Series készülékei formájában látott napvilágot. Már a korábbi széria sem volt gyenge, de az újak még annál is többet ígérnek. A sorozat a klasszikus Quad hangzásvilág mentén lép tovább, miközben a highend mai trendjét követve, a hangkép tovább tisztul és pontosabban definiálttá válik.

A Quad mindig is rendszerben gondolkodott, ennek megfelelően ezek a készülékek is rendelkeznek a Quad rendszerbusszal, ami egyfelől a készülékek kényelmes összekapcsolását és rendszerbe interálódását segíti elő, másfelől a stúdiótechnikában már régóta meghonosodott szimmetrikus (balanced) csatlakozást tesz lehetővé. Tapasztalataink szerint a Quad készülékek saját rendszerükben építkezve hozzák ki magukból a legtöbbet, és magasan a legjobb hangot hozzák az árkategóriában alternatívaként felmerülő készülékekhez viszonyítva, ami akkor is figyelemre méltó, ha ez nem találkozik mindenki ízlésével.

Az "elit széria" készülékei: előfok, sztereó és monó végfok, tuner és CD-játszó, amelyből beépített előfokkal rendelkező változat is kapható - a'la 99-es széria - sötétszürke alumínium készülékházat és matt fekete előlapot kaptak a formatervezőktől. A dizájn tekintetében a Quad sohasem követte a trendeket, inkább diktálta azokat, és amint az Elite szériához ajánlott hangfalak esetében láttuk, hallottuk, tapasztaltuk kinézet és egységesség tekintetében felülmúlta a konkurens gyártók bármelyik dobozát.

Valószínű, hogy a hangzásvilágot illetően a többi cég is követni fogja a Quadot. Emellett elgondolkodtató, hogy az egyik legmeghatározóbb hifis cég termékpalettáján még mindig nem képviselteti a "kitudjamostépphánypontegy" irányvonal, ami arra enged következtetni, hogy a highendben a házimozi örület farvízén népszerűsített "növeljük a hangfalak számát a végtelenségig" koncepció nemhogy nem fog meghatározóvá válni egyhamar, de talán már halott is.

Megosztás

99ser

jött és maradt :)

 

Gratula!

Kíváncsi vagyok rá, majd beugrom valamikor a közeljövőben egy fülelésre! :)

ok

:) összehozzuk. jó egyébként

A piszkos anyagiak...

Már régóta tetszik a "quadhangzás" és a hozzá tartozó design... A kérdésem csak annyi, hogy egy bérből és fizetésből élő számára elérhető-e egy ilyen rendszer a lottó 5-ös/4-es vagy 10 év kuporgatás nélkül? Üdv: Gergőőő

Igen, el.

Használtan kb 60-ért mennek a quad 11L-ek. Az e-bayen mindig van, amennyiben mérséklődik a font/forint árfolyam, postával együtt is simán megéri. De egyébként a dobozokból itthon is sokat eladtak, viszont nagyon résen kell lenni, mert percek alatt cserélnek gazdát. Az elektronika nehéz ügy. Ebből a szériából még nincs itthon, másrészt akinek van, töbnyire a régi, az nem adja el, így marad az új. Az árhoz annyit azért érdemes hozzáfűzni, hogy nagyjából 500 ezer forintért olyan (formailag és hangilag egyaránt) egységes és összerakot rendszert kapsz, amiért ennek a többszörösét szokták kifizetni. Másrészt a quad nem öt évre tervezi a cuccait. Vannak, akik még mindig a régi quad II-eseket hallgatják az esl-57-esekkel. Szóval megéri, csak okosan kell csinálni és folyamatosan figyelni.

Köszönöm!

Köszönöm az infókat! Majd figyelek! Üdv: Gergőőő