utopia

digital world - analog minds

Hangkar kábelezés

Tekintve, hogy már egy éve áll a Funk a dobozban miközben gyakorlatilag egy drót híja lenne a műnek, tényleg időszerű lenne végre bekábeleztetni a hangkart. Konkrétan egy Moth-féle RB250 változatról van szó.

A következő alternatívák jöttek eddig szóba:

KSL-AI a karcsőbe+KSL-AI vmi árnyékoló harisnyában a phonóig

Ezt a költségek miatt kizárnám. Ráadásul nem hiszem, hogy egy ilyen alapszintű karba illene ilyen drága drótot húzni. Egyedül semmiképp nem merném vállalni a kivitelezést, túl drága ahhoz, hogy ezen tanuljak meg kart kábelezni. Jelenleg a beszerzés sem triviális idehaza.

Mint a fenti, csak AN-WIRE300 típusú kábellel

Előnye, hogy a hificollective.co.uk címről berendelhető, bár ez sem olcsó.

KSL-SPc

Valahogyan felhajtanék 1m KSL rezet és szétcinálva elemi szálakat lehetne kihúzni belőle. Ezek egy részét a karcsőben, másik részét az IC-ben lehetne felhasználni, pl. valami rézharisnyán belül futtatva. (Szerintem az IC jó volna, ha ugyanolyan kábelt tartalmazna, mint a karcső.) A megoldás hátránya, hogy forrasztás is alkalmazni kellene a karcső végében. Másfél méter viszont már baromi húzós.

47lab (.4-es változat)

A KSL-eshez hasonlatos módon lehetne kivitelezni, bár mivel merevebb és vastagabb, jóval nagyobb kézügyességet igényel. Ráadásul ilyen drótot nem egyszerű felhajtani jelenleg, ezt én el is vetném.

Incognito rewire kit

Van réz és ezüst verzióban is. Előnye, hogy egy darab szál fut végig a hangszedőtől a csatlakozóig, Faraday-kalitka elv mentén (vagyis elvileg a hangkarhoz nincs hozzáföldelve). A hangkar tövétől két külön szálon fut a phonó csatlakozóig. Az ezüst verzió elég húzós, viszont ránézésre házilag is behúzható és a britishaudio.co.uk-n elvileg jár vele egy ingyenes HFN teszt LP (remélhetőleg ez).

Valami olcsó réz használata

Nyilván átmeneti állapotnak gondolom. Elvileg odahaza is lehet vele kísérletezni. Talán így is képes szignifikáns előnyöket felmutatni a CD-vel szemben.

Szóval a vélemenyetekre lennék kíváncsi, melyik utat válasszam.

 

A szavazatomat

az Incognit rewire kitre adom, legalább megtudjuk milyen, és lesz egy lemezed. ;) Ha az ár szempont és a lemezpörgetés a cél, akkor első körben egy olcsó rézkábel is megjárja, addig is elindul a projekt, tapasztalt lesz és meg fog mozdulni benned a vágy, amint meglátod a Funkot pörögni, így hamarabb kiforrja magát a dolog. Még szerencséd is lehet, ha addig felbukkan valami használtan. Peace.

kar

meg kellen lesni,nincs-e meg a rs-a1 kar a merlinben... az jó lenne rá és kábelezgetni se kellene