utopia

digital world - analog minds

Victor Audio itt is, ott is

Régi jó hifihaver a Dudar család. Sok közös telefonálás, hifikokoskodás van a hátunk mögött és vélhetően sokan ismerik Őket, de a Kecskemét környékiek biztosan. Lemezboltot működtetnek a hírős városban, de azt nem tudom, hányan tudják, hogy kínálatuk elérhető az interneten is. Régen tervezem, hogy meglátogatom Őket, de az élet sose sodort ama irányba, de most lehetőségem nyílt másodtollból tapasztalatokat szerezni. Természetesen nem kiollóztuk valahonnan, hanem kérésre kaptuk meg "bérmunkában", mi is zajlik arrafelé. Azt gondolom a tél beáltával bárki kedvére mazsolázhat akár az ország túlsó feléből, vagy határon túlról.

-------------------------------------

Sokakat a nosztalgia, másokat a gyűjtőszenvedély és a minőség utáni vágy, vagy éppen a hazánkba is begyűrűző divathullám késztet lemezvásárlásra. Kecskemét egyetlen hanglemezboltja a Victor Audio, ahol a gyűjtők és a fekete korongok szerelmesei több ezer hanglemez között megtalálhatják kedvenc előadóikat, együtteseiket új és használt vinyl LP-n. A polcokon ott sorakoznak a hazai és külföldi zenekarok és előadók hanglemezei VPI lemezmosóval áttakarítva és műfajonként tematizálva, kezdve az 50-es évektől napjainkig a jazz, rock, pop-disco, oldies-beat, funk-soul, heavy, progressive, magyar zenék, folk, klasszikus, filmzene, blues műfajokig bezárólag. A lemezek között böngészve természetesen a klasszikus zeneirodalom kincsei mellett a mai kortárs jazz előadók audiofil kiadványai is színesítik a kínálatot. A közel húsz éve működő múzeumnak is beillő helyiségbe lépve meglepi az embert a zene „illata”és varázsa, amit a régi lemezborítók és csomagolások árasztanak magukból, s a tulajdonos Dudar Viktor szakmai elhivatottsága, felkészültsége a zene és a hanglemezek ismeretének terén. A készleten nem található lemezeket kérésre Viktor beszerzi. A lemezhallgatáshoz használatos kiegészítőket (lemeztisztító kefe,védőtasak ...), hangszedőket, lemezmosó gépet is forgalmaz szakmai tanácsadással és segítséggel, mivel az LP szeretete, megbecsülése, terjesztése és megmentése az üzlet elsődleges célja a kereskedelmen túl. Nemcsak a kecskeméti üzletben, hanem az internetes web oldalon(www.victoraudio.hu) is vásárlási lehetőséget kínál az üzlet, s a megrendelt lemezeket Viktor speciális és biztonságos csomagolásban postázza a vásárlókhoz. A digitális világ sivatagában pici, de annál zöldebb oázisként tartja magát a bolt és várja a hanglemezek szerelmeseit.

------------------------------------

Köszönjük a beszámolót!Csendesen mondom, érdemes követni Őket facebookon is. Zseniális plakátokat szokott Viktor készíteni. Aztán ha valaki elfelejtené a kedvencek közé tenni a weblap linkjét, itt a respektum menüben bármikor megtalálja.

Megosztás