utopia

digital world - analog minds

Tetőt a feje fölé!

paintd by Speedy GonsalesNem kis idő volt találni egy képet, amin a probléma szemléltethető, mert kevés olyan van, ahol látszik. Miért is? Egy szó: RANDA! A Townshend Avalon egy nagyon szép lemezjétszó, de a gyéri plexitető kicsit, hogy is mondjam, ódivatú.(?) Bénák a lekerekítései, nem minden oldala "függöleges", aminek annak kellene lennie (a szemközti lapja kb 70fokos szögben ereszekdik alá) és mindezek tetejében enyhe füstüveg hatása is van, így rejtve marad a futómű szépsége. Bár ez a kép lehet nem mutatja, mert igen jól sikerült(Speedy Gonsales fotózta, mikor még az Övé volt), élőben valahogy nem adja.

Persze ez a kisebbik baj. Az ember valahogy megemészti neki, mert jó kis futómű, csak valahogy ez a lemezjátszófedős porvédelem felejtős, amint kerül rá egy RS-Lab hangkar. Konkrétan és egyszerűne: nem fér alá a kar, túl magas. 

Persze nem szeretem, ha a por lepi a dolgaimat, így minidg keresek valami megoldást, csak ha egyszer valaki arra jár, jajj nekem, ha elfelejtettem leszedni. Ez jelen esetben úgy néz ki, mivel a kart nem akarom minden egyes alkalommal levenni, állítgatni, még akkor sem, ha készíettem hozzá egy sablont, olyan megoldás kell(ett), amivel tudom tudom, majd veszek fényképezőt is egyszer. ...majd...védeni a kart is, a lemezjátszót is. Odág azért nem fajultam, hogy valami kartondobozt készítek, de jelen megoldás se túl szemetgyönyörködtető. A karhoz nem volt més ötletem, tényleg kartonból rittyentettem egy "takarót", míg a futómű szabadon lévő részét egy kis lepedődarabbal letakartam, majd a meglévő lemezjátszófedelet, irányára keresztbe rátettem. Mit is mondjak... Szép látvány :D

Probléma adott: oldjuk meg a porvédelmet. Mi sem egyszerűbb, lehet venni univerzális fedeleket,amelyek nagyobbak a készüléktől, kb 30cm magasak és a polcon fekszenek fel. két bajom van ezzel:

1- elég keskeny a polcom és az is béna, ha ez a tető lelóg a polcról, ill a por ugyanúgy könnyen utat talál magának.

2- nagyjéból 80ezer jó magyar forint mire ideér. Néha lehet látni olcsóbban is, de az se sokkal olcsóbb.

Marad a maszekolás. Persze nem én. Beleengedtem a csőbe a problémát és jöttek műanyagos ötletek. Az egyiknek elég jó referenciája van, így írtam neki a gondomról. Azt mondták tudják orvosolni. Nagy szerkezstésbe kezdtem egy HB-s ceruzával és egy egyenes vonalzóval. Valójában jó voltam minidg műszaki rajzból, de baromi lusta is vagyok, így olyat is elkövettem, hogy a láthtatlan élt beméreteztem, mondván majd úgyis értik és ez a cél. Elküldtem a csodát és nem jött vissza kérdés, így azt gondolom jó úton haladunk ahhoz, hogy a megrendeléstől számított 12-14nap múlva átvehessem a régvárt lemezjétszófedőt, víztiszta(ez nem tudom mit jelent,de a weblapon tetszetősek a késztermékek) plexiből, 12.000HUF+ÁFA áron. Sok vagy kevés? Nem tudom, nekem nem sok. Ettől csak sokkal drágább megoldások voltak és persze miután mondtam egy-két embernek, egyből jöttek az ötletek, hogy a "....nemtudommilyen úton is van egy műanyagos". Legyen, én nem xarakodok ezzel tovább, meg nem próbálgatok. Persze ezen felbátorodva újra nekiestem a tervezőasztalnak, hisz a Loricraft mosómon sincs tető és a gyári nem annyira olcsó. Úgy néz ki a másik firkálmányom is átment az értelmezési ceremónián, így most két "burát" (Ők így hívják) várok. Amint kész vannak, megmutatom és persze nagy reményekkel fogom ajánlani másoknak is, akik hasonló problémával küzdenek.

Megosztás

Legalább méltó környezetbe

Legalább méltó környezetbe került az én szépségem.... bruhahhhha :( Speedy

mikor megláttam, mondtam, hogy az enyém lesz :)

csak kicsit hagytam Kökénynek, hadd ürüljön. szép darab és szeretem az Avalont. amikor először halottam, megfogott az eszköztelensége. van valami nagy szabadság a hangjában és az jó :) sajna 45-ön rakoncátlankodik néha. szerintem motorcserés lesz, vagy... passz