utopia

digital world - analog minds

Tercet nosztalgia továbbpörgetve

 Kedves exTercetemet hallgatva felmerengtek bennem emlékek és kedvat kaptam egy kis időutazsára. A régi időkben, mint említettem, nálam is Audi Note erősítővel, hangsugárzóval zenélt a kis Tercet. mivl van egy P2SE-m, érlelődött, hogy ki kellene próbálni azt a régi világot, megnézni, mennyire állja meg ma a helyét.

És most jönne a sztori, de nem jön. Sok hibát el tud követni egy hifista lélek, ha rápörög valamire. Az egyik ilyen, hogy fogja a jól beállt rendszert, megbontja és beilleszti az új darabokat. Nincs is ezzel gond, de majd lesz a viszakötésnél. Főleg ha már ennyi eszközt érint. Főleg nem érdemes azt eljátszani ,amit már kipróbáltam és kevéséb tetszett, hogy a P2SE-t bekötöttem a tölcsérekre. Meg aztán ez egy végfok csak. És itt volt egy nagy szerencsém a történetben, ugyanis egyik kedves ismerős M1-es előfoka hozzám került, miután egy kis szervíznek esett elá. Semmi érdekes, semmi tuning, csak ez- az már elöregedett és cserére szorult. Tehát készülékek felsorakoztak, indult a kábelvadászat. már jól beállt madzagot se szeretek kihúzgálni, főleg nem hangfalkanócot, ami nekem külön nyűg, hisz egy terminálra három van bekötve(külön élmény!!! nem is akrámilyen). vélhetően a ribbon lesz a nyerő. A két erősítő közé előkerült egy régivágású AN-S, ami teljesen más, mint a megszokott grafit színű szigetelőbe bújtatott. Szerintem jobb a hangja. Más a szigetelése és a szigetelő is beleszól a hangképbe. Már csak egy gondom van vele, nem emlékszem az irányára, de majd régebbi fotókat böngészve csak megtalálom. Hangfal... AN-em nincs, de van két pár szélessávúm. Elővigyázatosságból először bekötöm a Visatonra, de ismét hibáztam, nem írtam fel, melyik kimenetre volt kötve annak idején, így ismét kutakodhatok a régi képek között.

Szóval a projekt áll, de nem megoldhatatlan. Talán ma este már felcsendül a muzsika, ha találok valamit, amit alá tudok rakni az erősítőknek, ugyanis az állványon nem fér, az tele van, a szőnyegen meg nem szellőzik rendesen. Buktatók hada, de még minidg nem szedem szét, ami már egyszer beállt, mert adott esetben milimétereken múlt a csoda és milimétereken múlik elbaltázni és ezt lehet érteni a kábelek helyzetére is. akkor még menő volt a Wega Trinitron :)  (AN J/Sp)Addig is türelem, nemsokára kiderül, amit régen szerettem, ma is ehető e. Persze ez most egy kicsit jobb. Jobbak  a madzagjaim azóta, jobb a végfok, hisz régen csak egy P1PP tolta a membránt, de AN-AN, nagyjából egykutya. Két ilyen szintű AN jobban hasonlít egymásra, mint bármi másra, így nem félek, hogy torz képet kapnánk. És ja, rám is ragadt azóta...

folyt. köv.

Megosztás