utopia

digital world - analog minds

Szól és nem kerül sokba.

Ezer éve és most is fáradtan, de ha nem ülök ide, megy a kukába, mint a többi ezt megelőző történet. Ami érdekes, mielőtt a Gorillaz címet viselő ezüstkorong még bírja szadizni az Audio Note erőlködőt a basszusfutamaival, gyors papírra vetem, mit láttam ma. Vagyis,... Kibontottam a Model5 erősítőt, már nagyon gáz a hangerőpotija és be lett kötve a P2SE a tölcsérekre. Nem rossz erősítő ez. Hangerőn kicsit mintha erőtlenebb lenne, de manapság nem hallgatok hangerőn. Bár a Gorillaz néhol fura volt alul, azért egész pofás kis erősítő, eddig nem kezdte ki semmi. Megmaradt.

Ma el kellett ütnöm egy szabad órát, így lenéztem a Mamummut Média Marktba. Általában lemezt szoktam túrkálni, de most valamiért a televíziókat nézegettem. Sok értelme nem volt, de szertenéztem, mi hír lapos dobozok világában. Aztán a hifik felé vetődtem és mosolyogva(nosztalgia) odanéztem. És ott volt valami. Első ránézésre olyan, mint egy akkus elelmlámpa, de sejtettem, hogy ettől több kell legyen. NAD volt ráírva és kifejezetten a 47Lab Shigaraki erősítőt(élén álló) jutatta eszembe. Tovább bogarásztam, néztem a seggét és volt hangsugárzó kimenete is. akkor ennek már szólnia kell... Tovább nézgettem, DAC. OK, szedjük össze mit tudunk. NAD és DAC, de van hangf kimenete is. Van USB bemenete(csak az a nyomtatós féle. mint később az eladó srác elmondta, kvázi külső hangkártya,..köbö...) és egy szett AUX bemenet. Volt ott egy Yamaha CD player(koaxon csatlakoztatva a DAC-Amp kombóhoz), gondoltam esetleg beüzemelhető a történet. Nyomkodni kezdtem és fingom nincs, hogy kapcsoltam be, de sikerült(ki már nem). Rá volt kötve egy pár Magnat kisdoboz. Olyan pofás, mélyebb, mint magas, audiofiles.

Bekapcs és nem is volt rossz. bővebben? Az utópia lenne, de ott és akkor nem volt bántó. Hova lehet pozícionálni? Gőzöm sincs. annyira picike volt az egész, mind méretieben, mind hangerőben, mind elhelyezésben, meg Bonsai hfisarokúgy midenben, hogy nagyon megítélni nem lehetett, de ami fontos volt, nem volt bántó. Sokan keresnek olcsó erősítőt, főleg PC-hez, háttérzenének, afféle második(ötödik?) rendszerhez és lehet ez jó döntés lenne. Az árát tekinve se tudok nyilatkozni, mert manapság nem tudom, mibe fáj egy olcsóbb erősítő, de ha azt nézem, hogy elég sok szolgáltatása van, távvezérelhető és nem vert le a víz a hangjától, szerintem érdekes darab.

Rágoogliztam, nem sok jót írnak róla, vagyis szerintem ettől jobban szólt, mint amit itt olvasok. De az ugye tiszta, hogy a Boss öltönyös csávó máshogy látja a dolgokat. Ez a kis erősítő a hifista szemében lehet csak egy kis vacak, de vacaknak jó, a Boss öltönyös el tud vonatkoztatni és látja, miért jó ez a kis vacak. Persze, absztrakt, nem lehet vele villantani, de aki nem akar semmi mást, csak olcsón zenét hallgatni, értelmes minőségben, talán ezzel megteheti. Miért talán? Mert talán. Nem teszem oda a nyakam, de amit mutatott, nem volt rossz. Egyszer szívesen rákötném a FAL Supreme dobozokat, de vélhetően a büdös életbe nem lesz látómezőmben egy ilyen erősítő. Azért ha valakinek van egy, hozza -majd- át.

Egyéb: Srácok kedvesek voltak a boltban. Meséltek a már számorma teljesen idegennek ható világról. USB és egyéb csodákról. Ahogy körbenéztem, dícsretes, hogy az LP-terekő még ott van a polcukon(bár azt mondták jön vissza a sztereó. Úgy legyen! De ha ezt már Ők is megfigyelték, valami elindult visszafele), nem is kevés, igaz, van azért alto tulajok figyelmébe!szép darab is, ami kicsit mosolyt csal az ember arcára, de ettől kerek a világ. Cserébe tartanak 100ezerért NAD, alias Rega-alsó lmezjtászót hangszedőstől. A tányérja egyszerűbb darab(ránézésre simán cserélhető egyéb Rega tányérra, ha van egy a padláson) és a kar a mára divatossá vált "lecsavarozható" Rega, ami NAD-Regavalamikor Goldring GR1-esen is volt (emlékezzetek polgártásrsak, a GR2 1012GX hansgzedvel volt 95, majd 114ezer HUF,... Örülnétek ma neki), bár a shell-je fura volt, egyszerűbb, de van. Alap rendszerben tuti jól elzenél és gondolom az ára is itt van redben kb.

 

Mindent összevetve egész jól elpengettem azt az órácskát és a fiúk mondták, kint lesznek a hifishown novemberben. Kedvet kaptam kinézni, úgyis rég voltam. Csak majd tudjam időben hol és mi lesz.

Ja,... Nem néztem a boltban, mi a neve. Mikor leszedtem telefonról a fotókat, vigyorgtam egyet: NAD D3020.

Megosztás