utopia

digital world - analog minds

Prodidzsáj, nagyon gáz

Ma kökény megint megtalált.. Azt mondja, prodidzsáj,.. nagyon gáz. Szóval hazatérve betoltam és nagyon gáz volt. Csörgött, csattogott(na jó,szeretek túlozni). Beindult a hangmentés, tegnap már egész jó volt. most valami hiányzott belőle. A lelke. Pontosabban a Kondo Magic, ami nélkül lehet élni, de minek?! Legalábbis zenélni felesleges.

Tegnap helyrevágtam tonálisan a rendszert, de ezek szerint az eltelt évek nem múltak el nyomtalanul és a nyári NoHiFi se tudta feledtetni az igazit. Az azért érdekes, hogy mindez egy Prodigy lemezzel jött elő. Főleg azért érdekes, mert talán ez a leglenézettebb kategória hifis körökben. Bárkit jobbnak találnak, mindegy mit csinál. És érdekes, hogy tegnap este a Muzsikás nem panaszkodott, de most ez nagyon kiabált, hogy nem hajlandó ezzel a gatyamadzaggal együtt zenélni tovább. Bár először próbáltam kicsit szélesebbre venni a fesztávot, ami javított is a történeten, de nem tudta átlépni azon határát, hogy steril, halott és zavaros. Nem gondoltam, hogy ekkora fesztávot elbír ez a kis hangsugárzó, de el.Bonyolultak ezek a zenék, nem csoda,hogy kevesen hallgatják. Persze visszakerült a KSL Lp összekötő és némi nyugalom költözött a házba. Minden megváltozott és baromira nem érdekel az alsó oktáv hiánya, mert már nem zene szól, hanem egy történetet mesélnek el. Vizualice megjelenik minden és értelmét veszti mindaz, ami még tegnap érdekes volt, pl, hogy "kéne még mély"(szerinted a tölcsérek után egy ilyen váltás mekkora sokkal jár, már ami az alsó regsiztereket illeti? Persze ez igaz lenne más hangsugárzóra is).

Az elektronkus tényleg nagy megmondó. Itt sokan elvéreznek. Kicsit tolok a hangerőn... Jó, nem kezd torzítani, ha emelem, sőt... Apropó, átkötöttem 4 Ohmról 8-ra is. Mérve a hangsugárzó 6,8 körül volt. Valamikor lelkünkre kötötték, alacsonyabb impedanciás dobozt ne kössünk be, mint a kimenet, mert baj lehet belőle. OK, majd sírunk, ha baj lett, egyelőre így most mintha jobb lenne. Nyilván full Kondo kábelrendszerrel még jobb lenne, de ki nem kötöm a tölcsérekből a KSL kanócokat.

Nemsoká jöhet a Chemichal Brtohers... És mire leírtam, vége a Prodigy-nek.. És egy kicsit letettem a tollat... A Block rockin' beats elég érdekes dolgokat tol az orrom elé. Egyébként nagyon hasonaltos a megszólalása a 47Lab Lens dobozéhoz, csak a membránfelülete kb kétszrese. Kicsit megnyomtam, de ha őszinte akarok lenni, félek feltolni a hangerőt, de az előbb már több volt, mint amit normál szobahangerőnek emlegetünk. Még játszadozok vele. Idővel megismerem :)

Megosztás