utopia

digital world - analog minds

Na jó, szól a kisebb rendszer is.

Már néhány napja elkövettem, de nem teljesen alakult ki bennem a gondolat, milyen hullámot kellene vele megfogni. Aztán valahogy alakultak a dolgok, olvasgattam, beszélgettem és mindezek mellé visszanéztem az oldal látogatottságának statisztikáját. Persze pontos kimutatásokat nem készítettem, csak úgy rápislantottam a számokra. Nyilván réteglap, nem is cél a sok kattintás elérése, talán nem is néztem rá régen, mi a szitu, de azért amit láttam, néhány dolgot megfogalmazott bennem.

...

Miután bekötöttem a nagy rendszert, ami köszöni szépen, jól érzi magát, árválkodot a TMP erősítőm, meg a Furuyamák is. Vétek ezeket hagyni, hogy az idő koptassa csak, így egyet gondolva, előszedtem gatyamadzagokat és rákötöttem a tévére. De csalafinta módon, hogy mindent erősítsen, a tévé fejhallgató-kimementére, mivel más nem nagyon van neki. A százlábút nem (sem) tudtam hangrabírni, így az vélhetően csak IN. Azért felhívtam Tompit, szabad e, azt mondta nyugodtan. Nyugodt voltam, összedugtam mindent, aztán hadd szóljon. Egy Hobo koncert DVD verzióját nyelte el a 7ezres Akai DVD, ami a jelfolyamot mezei AV kábelen tolta a tévébe. A tévéről is gatyamadzaggal szedtem le a jelet az erősítőre, ami azért megkapta a bevált AN-B tápdrótját és a Furuyama szélessávú felé Townshend ribbont kötöttem be(mint a régi-szép időkben). És megszólalt... Már nem úgy értem, jól szólt. Persze előkészítettem egy valag varázsbigyót, mint ezüst összekötő, Darumák, gumik, üveglapok, de alapvetően nem is nagyon érdekelt, mert szólt. Izoláció? Nézz a képre. Egy régebbi DVD játszó tetjén ül a DVD és az erősítő. De mindennek tetejébe még nem is a DVD-ről van a hang leszedve. Így egy bemenettel megoldottam, hogy tudjam hangosítani a tévét, a dvd-t, adott esetben CD funkcióval. PenDrive-ról tudok, ha akrok tömörített fájlokat hallgatni (nem akarok, de ha akarnék), okostévé, így tudok a netről is bármit hallgatni, a beltérin elérhető médiatárakat is, szóval egy valag dolgot, egy bemenettel, kapcsolgatás nélkül. Egyébkét igen, nem szól rosszul. Írjam azt, hogy jól szól? Még ezt is megkockáztatnám, de nem úgy szól jól, mint a másik rendszerben közel kimaxolva. Nem, úgy sose fog, meg se közelíti, mégis jó, élvezetes(csak DVD-ről néztem). Ja, az előkészített biszbaszok. Nem fogllakoztam vele. Nagyon nem értem rá, a dobozok pozícióját gyorsan megkerestem, volt vagy másfél perc, aztán hadd menjen.

...

Szóval statisztika. Nem meglepő, a közelmúltban nagyon jó számokatat mutatnak a TMP audiós bejegyzések. Jóformán csak a Hana hangszedők lépték meg, igaz az elég tisztességesen, de gyanítom, ebben sok lehet a külhoni lekérés, mert azokról mai napig nem sokat dob a google. Egy meglepetés, hamisított AN Vx, majd a klasszikus, de olcsó dobozok, Rogers, JPW ML, JPW Sonata. Elektronikából a Mactone és a Kondo Overture, de gyanítom ebben is sok külhoni IP-t találnék, de vélhetően annál kevesebbet a Moth és az Audio Innovations Altosok között. Sokat vitt még a Dénes Péter féle 211-es végfok és persze átlagon felül látogatott a Furuyama hangsugárzó. Érdekes módon, az installálási "segédletek" nem nagyon menetelnek, holott a végeredmény szempontjából nagyon fontos lenne.

...

és most valamit baxaxik a böngésző,...

akkor csak röviden. Keressük a költésghatékony megoldást, de e mellett sok rendszer a tudásának 20-30%-án szól csak(ezt a tapasztalat mondatja velem). Elég ez nekünk? Biztos jó így? Nekem a kicsi akár elég is lehetne, hisz csak arra kell, néha a háttérben, főleg DVD-ről prüntyögjön valamit. De, ... De... Szóval ez még nem a hájgend. De élvezhető, nem vitás. Persze David Silvian nem fogja a hátadba állítani a lándzsáját és nem meredsz kővé a '42-es Beethoventől, de értelmes keretek között lehet vele zenét hallgatni. Rajtad áll, továbblépsz e :)

Megosztás