utopia

digital world - analog minds

Még szobabicaj...

Ma nagyon biciklizhetnékem volt. Ezt a dolgot rég elvetettük, de ma kicsit volt kedvem újra próbálgatni. Jó bringás lévén van azért itthon elég belső. Úgy kezdődött, a 12-es belsőt beraktam egy elosztó alá is. Érdekes volt,de egyértelműen nem tudtam megmondani, mi történt. Mintha jobb lett volna, de mégis hozott tozításokat. Aztán jött az ötlet, mi van, ha az egyéb elosztók okozzák ezt. Nincs több 12-es gumim, így nem volt nehéz előhalászni egy mezei 26x1,5-öst. Enyhén belefújtam és letettem, hogy elférjen a dzsuneglben.

A hifishown láttam valami kábelalátétet. Nem kérdeztem, mibe fáj, de fixen nem kevésbe. Szép volt egyébként, igényes famunka. Elosztók alatt eddig nem túl okllsó megoldásokat próbáltam (Tiglon TMZ) és volt értelme. Ennek a szerencsétlen guminak adtam egy esélyt. Működik. Tegyetek próbát. Padlógáz, ablaktörlő!

Tescoban kb 600Ft egy montibelső. Érdemes montit venni, az elég széles, hogy ne essen le róla az elosztó és elfér rajta elég sok. Ha nem vált be, még pótguminak jó lehet, hisz minden családban tuti van egy montendájk.

...

-biciklit szeretnék

-milyet?

-montendájkot

-mire használod?

-túrázgatni, de főleg munkába járni

-de arra nem ez a legmegfelelőbb

-akkor mi?

-pl treking

-hmmm

-na akkor mit?

-montendájkot

-ok, hole in the bucket

Megosztás

Szobabicaj

Akinek van rá lehetősége, az próbálja ki a következő összeállítást: Townshend seismic sink, 3 vagy 4 db Tiglon TMX alátéten. Én egy 47 LAB futómű alatt próbáltam ki a parkettára téve. Állítom, semmivel nem lehet ennél nagyobb előrelépést, semmilyen állvánnyal produkálni, és főleg nem ennyiért .Minimum megkétszerezi a CD játszó árát, feltéve, ha a rendszer többi eleme képes mindezt visszaadni. És mi van akkor, ha a rendszer többi eleme is ezen van? Én már dobok ki mindenféle állványt, csak ezt fogom használni.

ez így kerek és szép :)

első tiglonos próbálkozásaim ezt a konklúziót hozták:

"Nálam, és namégegyszer NÁLAM(!!!) a bicajbelső+edzett üvegpolc+Tiglon alátét szendvics vált be. A Tiglon alátétekre közvetlenül téve a CD-játszót."

a parkettára nem tettem le,de ebben biztos vagyok, hogy ott a jobb és abban is, hogy a gyári Townshenden jobb,mint a bicajbelsőn :) szeretem, ha egyirányba fújnak a szelek :) a Phono tápja nálam is a földön van és persze alátéten, ott is kipróbálom még a bicajozást, köszi a tippet :)

sajna a polc elekrülhetetlen. jobb helyzetben van (helyigény szempontjából), akinek 47Labja van :)

szobabicaj

Az eredeti Townshend alátét háromirányú mozgást enged, a ráhelyezett készüléknek és a kerékpárbelsők kétirányú gördülésén alapszik a működése, és itt a gördülésen van a hangsúly. Nyilván elnyeli a talaj felőli rezgéseket is egyúttal. A Tiglonok ehhez fantasztikus felbontást tesznek hozzá, jó nagy adag adrenalinlökettel párosítva kivezetnek a rendszerből egy csomó torzítást. Élvezetté válik a zenehallgatás a megelőző lagymatag, mosott hang után. Gondolom a TMZ még többet csinál. A Tiglonoknak súly kell, vagy a leszorító, hangoló szalagjukat kell használni, mert azok nélkül csak "félkarú óriások". A Townshend alátét súlya 10 kg.

Tiglon szalag

Azt még nem próbáltam... de itt megitn gátat szaba a polcok száma nálam... most hirtelen a phono cube-ot valahoigy megpróbálom lesúlyozni, meglátom mi történik :) szalagom nincs,de valahogy megnézem...

nem annyira nyert

nagyon halkan hallgatom,este van. de mókás volt,hogy a 3-ból 2-n állt a phono cube. merevek a kábelek és elhúzták. rátettem egy gránitlapot. így elsőre hozott,de vitt is. teltebb lett alul,de nehezebben kottázható, bár nehéz így és ugye ez nem ekvivalens a leszorítóval :) mindenesetre nekem a hang szaabdsága szenvedett egy kis csorbát lesúlyozva. de gondolom itt a fő az lenen,hogy alatta legyen nehéz.

az jutott közben eszmbe,mikor annak idején muterom teljesen idiótának nézettm hogy a járda betonkockáját hazacipeltem és a CD jtászó tetejére tettem :)

lemezfordít

tiglon szalag

A Tiglon szalagnak egyfajta hangoló szerepe lehet , bizonyos rezgés elnyelés mellett. nem igazán kell nagyon meghúzni , mert rögtön érződik a hatása, még ha csak a készülék éleivel érintkezik is. Bizonyos mértékig minden készülék rezeg, működéséből kifolyólag. Ez szerintem részben saját rezgés, részben az állványon keresztül a többi készülék rezegteti, a padozat rezgése az állványon keresztül, valamint a hanghullámok is kelthetnek a készülék méreteitől függően rezgéseket a készülékházban. Szerintem a legérzékenyebbek az ilyen irányú rezgésekre a frontendek és a hangsugárzók. Talán az állvány tetején lévő lemezjátszó, cd kaphat a legtöbbet ezekből a rezgésfajtákból, hiszen az erősítők, kábelek is rezegtetik az állványban. A Tiglon alátét a szalaggal a fontos, hallható hangtartományban avatkozhat be ebbe a rezgési folyamatba úgy, hogy valamerrefelé áthelyezi a rezonancia frekvenciát/kat/ a nem, vagy kevéssé zavaró frekvenciasávba. Ez készülékenként változhat, próba...