utopia

digital world - analog minds

Loricraft

Az okosMosógép. Azt mondja meg nekem valaki, hogy a fenébe veszi észre, hogy egy kevéske vizet ottfelejtett és visszamegy érte a szívófej?! ?!?!?!

Eddig is láttam, de nem érdekelt, mígnem a héten beszélgetem egy ismerőssel, aki mesélte, hogy építene egy ilyen szívófejes lemezmosót. Minden OK volt, csak megkérdeztem, hogy "mivel oldod meg az előtolást?" És ekkor csend lett és hirtelen én is elcsendesedtem, mert rájöttem, lövésem sincs, -belül- hogyan működik. Nem fogom szétszedni, de érdekes.

De, hogy értelme is legyen, lemezmosogatásban vagyok. Nemrég sikerült egész jó áron, jó belső tasakot találni és szép lassan átmosom a már lemosott lemezeket, hogy új bugyiba kerüljenek. Vélhetően nem nagy művészet rátalálni, hisz az ebay dobbja, bár a kép nem túl informatív. Így ha valkinek kellet egy apró lökés, megkapta. Azt hiszem, ettől kedvezőbb áron nem nagyon van tasak, de lehet csak én nem találtam. Szok-ócó...

Klatty ide. Az eladónak van nagyobb tételben is. Az elmebaj royal mail miatt érdemes összeállni.

Egyébként mosókról beszélgettünk és egyik érdekes kérdés az volt, mi a különbség egy Moth(vagy hasonló rendszerű) mosó és a Loricraft között. Ami számorma legszembetűnőbb, hogy ez csendes. A hagyományos módon, "csíkban" szívó mosók is tökéletesen jól mostak és valójában lövésem sincs, hogy lehetne összevetni két mosót. Volt olyan próbálközás, hogy a Mothal lemosott lemezt átengedtük Loricafttal és elvielg jobb lett, de azt nem vettük figyelembe, hogy az már egy második mosás volt. Lehet a Moth is hasonlóan még tudott volna "javítani", ha másodjára ráengedjük. Passz.

Ami még talán érdekes lehet, van egy Pjoect által ajánlott, de nem áltlauk gyártott lemezmosó, egész ehető áron.

Közben letéptem a lemezjátszóról a Passiont(Jánosét),... Nemrég valaki mondta, hogy tapasztalatai szerint amin jól szól a metál, azon nem szól jól a komoly és fordfítva. Gondoltam próbát teszek. Berlioz ok volt, a Carmen is(Decca Power) majd egy kis Ragtime Band, aztán Bach,... lőjetek le, ez a Passion,... berágtam és épp egy Bonanza Banzai koncertet mostam, az került fel. Érdekes, így sok év távlatából. A lényeg, szól itt a komoly és nagyzenekar is, de ezen az se segített, hogy Telefunken nyomat. (bocs,ha valakinek a szíve csücske. meg lehet csak ma ilyen napom van...)

Hol jártam? Lemezmosó. Azt néztem, el se tudom képzelni, mitől kerül 2-3szor ennyibe egy dárgább, szintén egy "csíkban" szívó, de van, ami majd Loricraft árban van és biza annak is porszívóhangja van...

Na jó, most, hogy hallgatom, azért van valami ördögi a lemezekben. Lehet tényleg ez jobban tisztít, de nyugi, a Moth is baromi jó és főleg sokkal jobb attól, ha nem tisztítod. Ha meg bérmosásba adod, ott se fogják jobb géppel mosni.

"hiszem és tudom, hogy ő a megváltó" ... Mossatok és használjatok jó inner sleevet...

apropó! Meséltem már, hogy ismerős azt mondta, attól függően, milyen tápkanóccal eteti a Loricraftot, másképp szól(a lemosott lemez). Talán ez elég is lesz búcsúzóul,...

    

Megosztás