utopia

digital world - analog minds

Kondot (Audio Note Jp) mindenkinek!

Ezt nem fogom túl hosszúra húzni. Alapvetően van egy rendszer, ami képében bagóért viheted haza egy Kondo rendszer hangját. Persze nem teljes terjedelmében, de olyan dolgot fogsz kapni a pénzedért, amitől garantáltan falnak mégy. Ami fix, ennyi pénzért ettől nem fogsz nemhogy jobbat, hasonlót se találni.

Nem fogok nagy titkot elárulni, ha elmesélem, hogy a 47Lab Shigaraki és a Kondo KSL házasításáról van szó. Külön- külön már jól ismerjük ezeket a mütyüröket, ill a KSL drótoknak is bejáratott nevük van. Még a házasításuk se újdonság, hisz a Merlin Audioban KSL SpC-vel voltak bekötve ezek a kis biszbaszok hol a Konus Essence, hol egy AN AZ3 dobozzal. Jól is szóltak, de valahogy a kerek egészhez hiányzott még valami. Ez a valami már megtaláltatott. De haladjunk szép sorjában és építsük fel az indián vérolcsó, Kondora hajazó rendszerét. A titok nyitja gyorsan lelövöm, a drótban keresendő. Legalább is az egyik nyitja. Eztán jön a tévedés. Nem, felejtsük el a csöveket!(!!!) Csöves erősítőt, ami hallgatható csak pénzért kapsz. Mivel LowBudget rendszer kiépítéséről van szó, ezt a vonalat felejtsd el! Baromi jó félvezetősök vannak, csak a csőlátástól kell megszabadulni. Jön a másik nagy tévedés, hogy a zene csak analógról zene. Ez afféle jól hangzó melldöngetés, de mára, bocsánat, tegnapra se igaz. Egy jól eltalált CD játszó tud nagyon jól szólni(kommentelj minimalist), csak tudni kell, mire adj ki pénzt.

A recept:

1 db 47Lab Shigaraki integrált erősítő

1db 47Lab Shigaraki CD futómű

1db 47Lab Shigaraki DAC

1pár 47Lab Lens hangsugárzó

1db KSL Vc interkonnekt

1db KSL VcD digitális kábel

2*tetszőleges méter KSL SpC hangfalkanóc

3db KSL SpC(vagy ACC) hálózati madzag

+ ízlés szerint izoláció

 

Mit kapsz ezért? Lehet Tamás(Kürthy) ezért lever, de nagyjából 80-90% Kondo-t(mentségemre, ilyeneket mondott CsI is dolgokra). De mennyiért???!!! Huszad áron! Igen, a maradék 10-20% a nagyok privilégiuma. De nézz magadba és mond azt, egy Subaru Impreza Sti meghúzva 360lóra nem autó.

De ha azt gondolod, mégse menne, nézzük a dolog hol szűkíthető, hogy még mindig kifejezetten boldog légy. Ugye a high-endben a pénzek hatványozottan jönnek. Egyre kisebb finomságért, egyre többet kell kiköhögni.

No-de akkor redukáljunk, ha valóban lowBudget rendszert akarunk összehozni. A szett legköltségesebb darabja a CD játszó, nem vitás. E helyett lehet próbálkozni a Quad CDP99-essel. Jó ideje ezt használom és nem igazán találok rajta fogást. Van tőle jobb, de nem érzem hiányát semminek. Nem veri az arcomba az UNO, hogy kevés és ez nagy erénye egy frontend-nek, még ha az nem is a világ legjobb felbontású masinája. Spóroltunk némi pénzmagot a lejátszón, egy digit kábelt és egy hálózatit. Ekkor a rendszer

1 db 47Lab Shigaraki integrált erősítő

1db Quad CDP-99 CD játszó

1pár 47Lab Lens hangsugárzó

1db KSL Vc interkonnekt

2*tetszőleges méter KSL SpC hangfalkanóc

2db KSL SpC(vagy ACC) hálózati madzag

+ ízlés szerint izoláció

és még mindig kőkemény Kondo hangunk van, immáron olcsóbban.

Ha tovább próbálunk spórolni, a hangfal helyett lehet valami olcsóbb Jordan vagy -a meboldogult, régi szériás- Audio Note AZ2. Itt szólok AN fanatikusoknak, hogy J és E dobozt ne keverjenek ebbe a játékba. Némi fenntartással a K belefér, de inkább javaslom az olcsóbb AZ sorozatot. Az oka egyszerű, ez passzol ebbe a hangképbe. Ami fix, a drótokat nem fogja senki megúszni!(!!!) Ha próbálja, nem ezt fogja kapni. Ha ezt a rendszert lebutítanánk addig, hogy Moth Series30 30Watt erősítőt hajtana a Quad CDpre(a Quad CDP99 digitális előfokként is funkcionál), a drótokból akkor se engednék!!! És inkább Moth végfokkal hajts, mintsem ne vedd meg a KSL Vc madzagot, mert bizony ennek az egész nyavalyának ez a titka. Ez a már sokat cikkezett madzag. Nem hiszed? Majd rájössz :)

 

hozzávetőleges árak(kb):

Shigaraki erősítő - valamikor 530e volt, biztos több valamivel

Quad CDP99 - 300.000HUF

47Lab Lens - valamikor 500e körül volt

KSL Vc 1m - 180.000HUF

KSL SpC - 49e/m

AZ2 - kb 180-200e(használtpiac)

 

Nagy durranás, amit nehéz űberelni, vagyis nem lehet, az az erősítő és a kábel. Ha nincs pénzed egy tisztességes Kondo erősítőre, hosszú távon sokkal jobb megoldás lesz egy Shigaraki, egy Gaincard. Ide sorolhatnám még a z Avantgarde Model5-öst, de már nem gyártják, ahogy bezárt a Moth is. Tudsz olcsóbban Kondo hangot? :DDD Nem a nyakam, hanem egy sokkal becsesebb testrészem teszem a bitó alá, ha mutatsz. Álmodj ;-)

Pótmeccsként, nézzünk azért ide egy valamire való analógot is. Shigaraki phono és a többit oda bízom. Csak ha már analóg is képbe kerül, nehéz lowBudget zenehallgatásról beszélni. (Funk Vector, RSLab A1, 47Lab MC Bee)

 

a miértek nemsokára...

 

.

Megosztás

Igen

,ha összeszámolnánk mennyit költöttünk eddig cumókra,már nem is annyira sok(k) az áruk. Sokk viszont az a könnyedség,ahogy a mjúzikot eléd teszik.Tavasz elején voltam fennt előszőr Tamásnál és nem akaródzott a Shigarakik után bármi mást meghallgatni.Előszőr mindig(a gyengém)a hibákat keresem, mit hogyan nem képes valami pontosan megmutatni.Ezek a mütyűrök olyan mélyhang-dob átmenetet produkálnak amitől csak pislogtam. De máshol sincs hiba,órákon át lehetne kergetni őket.....stb,stb PAZAR! Tibi(first)

Így van

Valóban nemcsak egy AN DAC5 és egy hozzá méltó futómű formájában kaphatunk hallgatható digitális frontendet. Az említett Quad valóban remek gép, ahogy az első szériás California Audio Labs Tercet is és még biztos sokat felsorolhatnánk. A nem egybegépek közt is akadhatnak jó kombók, de azért nem árt ügyelni az összeválogatásnál és arra, hogy közéjük megfelelően illesztő digitkábel kerüljön. Ha futja rá, egy 47Lab CD+DAC gyaníthatóan örök darab lehet.

Örömteli órákat az új kábel járatása közbeni zenehallgatáshoz! :)

hasonló jókat :)

ha egyszer elviszed a Tiedet :))) majd mesélek furákat,amit már itt pedzegettem :)

Tercet kafa gép. sajna a Tercet MKII már más...