utopia

digital world - analog minds

Kétperces, kétflléres

OK. kicsit túloztam,de ennek a posztnak egy lemezoldalnyit szánok, amíg várom, merre alakul a kis rendszer hangja, amit ama apropóból kellett összeraknom, hogy egy imserős kíváncsi a kis TMP erősítőre. Mit is mondjak?... Voltak bajok... Régen ment. Aztán kezdtem azt gondolni, elveszett a varázserő és már nem tudom beállítani, de alakul... Sőt, már jó...

 

A sztori szombaton érett meg, amikor nyárigumi után koslatva teszteket kerestem a youtube-on.

Mondjuk az is megérne egy misét, hogy a kiszemelt Michelin Pilot Sport 4S nem készül, csak 18-as mérettől. Nagyjából az az idiótizmus megjelent itt is, ami a hifiben, hogy a nagy a jó. Nem is oly rég a Honda Integra Type-R elvolt a maga kb 5kilós, 15-ös Enkei felnijein és aki valaha hajtott ilyet, tudja, az mit tudott. Ma a 90LOvas renó clio alá is lassan 17" a minimum, az is a combos fajtából, hadd kínlódjon az a szerencsétlen motor és hajtáslánc.

Kompromisszum, Pilot Sport 4... Jönnek a tesztek, aztán  a semmiből feldob egy linket. "

Csöves elő- / fejhallgatóerősítő Kínából | 6J1 ◆ Eszközteszt"

Nem én akartam ekkorára, csak a ctrl-C Ctrl-V tette, de akkor maradjon így.

A kezdet nem volt túl biztató és valójában az egész nem. Már legyintettem, hogy elvett az életemből ez is kb 10 percet. Aztán a végén a csóka a maga kis egyszerű hifijén megmutatta, mit változik a zene, ha ezt a kis, kb kétezer forintnyi kínai vackot beköti az előfok helyére. (bontható elő-végfok, mint pl a NAD3020). A vicces, Ő nem értékelte szingnifikánsnak a változást, pedig de. Nézd végig a videót és a végén meg fogsz lepődni. Én meglepődtem. A "döbbentem" túl színpadias lenne, de akár. És elég hozzá egy kis youtube demonstráció.

Azt régen tudjuk, hogy az előfok sokszor sokkal lényegesebb eleme a rendszernek, mint a végfok. Vagyis ha vélasztani kell, melyik legyen jobb, a nagyok szerint az előfok. Ezt viszont, úgy tűnik, nem mindenki ismeri, de a kommerszebb technikák a videó alapján absz nem. Megkockáztatom, egy NAD3020-ason tudna még segíteni, nem csak az Akain (Akai? arra emléxem). Nem mondom, hogy hájgend lesz, de, hogy egy rémegyszerű erősítőt feldob, az tisztán hallik.

 

tyűha, utolsó nóta a lemezoldalon... gyorsan linkelnem kell és még egy főképet keresni...

Megosztás