utopia

digital world - analog minds

Jubileum -2

forrád: hfm weblapIdén nem csak a Jancsó féle film jubilál, hanem a hamvaiból felébresztett egykori bilblia, a Hifi Magazin (röviden HFM) is.

Ők a negyvenediket ülik, igaz ebből,... mennyit? huszonötöt mélyálomban tölöttek, illetve reinkarnációik szántották a haza high fidelity egét. Voltak az egyéb hifis újságok, de talán legjellegzeteseb, igaz teljesn más képben manifesztálódva, az életrekelt Budapest High End Show volt az a táptalaj, ahol a lerakott darvasi úton tovabicegtek az emberek.

És a világ felgyorsult... Levelezőlisták (hixHang), fórum (index/high end show és... ki emléxik már a címére, nyitotta Zölduborka, akit azóta se tudom, ki lehet), majd abból lett Audioland, majd Hificity, és Csontos robbantott a bloggal, mint akkor még idehaza ismeretlen önkifejezési formával. Már nem tudnám megmondani, hány blog létezik a témában és ez nem a kollégák felé gyakorolt tiszteletlenség, csupán sok van és már jóformán a sajátomat se látogatom. Van, hogy az ember egy témában kiég. Annyit nyúztam, toltam, hegyezgettem, hogy elfogyott a közlési kényszer, nomeg nincs új a Nap alatt. Persze biztos van, de a fő feladat, miszerint a hifid legyen a Sex Pistols kitűződ, lassan beég a tudatokba, ahova meg nem égett még be, oda nem is fog soha.

Szóval, újra itt van a nagy csapat. Nem is tudom, mióta (május?), lehet már mindenki tudja, csak én nem. Hallottam róla foszlányokat, hogy majd lesz, de ki tudja, az mikor volt. Hallottam, hogy Darvas Mester, a HiFi Yodája is visszatér, aminek teljes szívvel örülünk, bár szerintem a HFM akkori bezárásakor Ő is lehet már kiégett, néha jólesik a nosztalgia.

Első ránézésre a klónozás jól sikerült és máris van érekeltésg is a cikkek között. Természetesen, ha lesz idő, átrágom a többit is, mindenesetre tök jó cikkek készültek Kúrthy Analog Audio Tamással (Jól nyomtam? Mint VV Fanni. Volt ilyen? Biztos. Ha meg nem, majd lesz)

 

http://hifimagazin.net/latogatas-kurthy-tamasnal

http://hifimagazin.net/a-valasztas-muveszete

  

Megosztás