utopia

digital world - analog minds

Hifibolt a debreceni bevárosban

ennyit tud a lapostelefon 13Megás kamerájaMivel nagyjából a mesélnivalókat kipipáltam és legutóbbi számottevő hifis élményem az volt, hogy a muterom 1,3GS Swiftjében lévő CD egész hallgatható az én Sportoméhoz képest, nem nagyon volt miről mesélni. Most viszont találtam Debrecen belvárosában egy frissen nyitott üzletet, amit azért érdemes közzétenni. A nevét el is felejtettem, de a Battyhány u. 2-ben található (Audiophile Szalon by google. fotó meg by lapostelefon 13MegaP ).

A belvárosi forgatagban könnyen megtalálható a kis bolt, aminek a bejáratán csengetni kell, de azonnal berreg és mehetsz be az ízlésesen berendezett első szobába. Itt főleg általános igényeket magasabb szinten kielégítő berendezések vannak (házimozi is), de a függöny mögötti szoba már más történet. A cég budapesti székhelyű, ahol egész nagy raktár és bemutatókészlettel rendelkeznek. De valójában nem is ezért érdekes ez a bolt, hanem hogy itt virít a belsvátosi forgatagban, csalogatja az érdeklődőket, terjeszti az igét, hogy ne a füledbe nyomott gyurmán át hallgass MP3-at, hanem van ennek más módja is. Az eladó akinek sajnos nevét elfelejtettem, nagyon kedves, előzékeny, csendes és csak úgy simán jó vele beszélgetni. Nem veri a tamtamot, hogy csak az övéké a jó, inkább érdeklődéssel hallgat és megmutat, akkor is, ha azzal kezdtem, ha nincs ideje, nem zavarok, mivel vásárolni vélhetően soha nem fogok. Ettől függetlenül a belső szobában megfüleltünk egy új generációs Audio Reserach erősítőt, amiben valami triódák álldogáltak. Típust nem tudom, annyit láttam rajta, SE széria, de egész jól szólt. Aki a régi Reserch-ök hangjára emlékszik, ez más. Olyan jó értelembe vett triódás. Aztán a Sonus Faber kisdoboz is egész jól lett régi önmagához képest, sokkal simább a hangja. Szóval eltrécselgettünk egy ideig, aztán lépés.

...

Hazatérve leültem zenét hallgatni. Beállítgattam a FAL dobozt és elkezdtem próbálgatni, milyen alatta a szingó. Jobb lett alágumizva. Ma este jön az a verzió, hogy a hangszórókat szembefordítom egymással. Van egy ilyen installálási lehetősége is. Bár nem tudom, ez milyen lesz, de a korábban nálunk járt holland srácok így használták. Láttam már képet, ahol háttal állt a kanapénak és a fal fele nézett "háromszögben". Kipróbáltam, mögémentem és valóban nem vészes, de azért a térélményre kíváncsi leszek. Hallottam már összforgatva régebben (HES), de az emlékeim megkoptak.

Megosztás