utopia

digital world - analog minds

HiFi belövéshez segédlet

Az előbb valaki emlegette a halfnote és a facebook kapcsolatát. Nem igazán erős és valójában az, hogy itt az oldalon is van egy "tetszik lehetőség", az se az én ötletem volt. Sőt, mikor megláttam, valami olyat böffentettem, mi ez a buziskodás(nem a melegekre értem). Aztán  ma lett értelme, mert a facebook lájkból és a trollkodásból beugrott egy dolog. Nem lesz ez nagy lére engedve, csak a gyors lényeg.

   

Nemrég feltoltam ezt a videót a youtube-ra és belinkeltem a halfnote facebook lapján. Talán csak azért, néha ott is legyen valami, bár az tényleg csak van. Aki eddig nem kedvelte, ne kezdjen rérepülni, szóval lájkolni TILOS!

A videóhoz annyit fűztem:

nem volt cél a süketszoba, de nem igazán van(?) teremhangja videóról(na jó,telefonról). halk,hangosíts,meg néha becsörög, de, na...

és jött még a link, amit most kihagynék, mert egy-két modat arról, mi is ez.

Már megfigyeltem, ha a hifit be kell lőni, ha arról készítesz egy videót, az nem hazudik. Olyan ez, amikor fimben nézik a televíziót és dobozhangja van. Vagy éppen egy dizsiben csörögnek és hallod a teremhangot. Döng, visszhangzik és folytott, folytottabb, mint a párbeszédek és a film aláfestő zenéi.

Tehát adott a rendszered és azt gondolod, belőtted. Ekkor vedd elő, nem kell komoly dolog, elég a mobilfónod és vedd fel, amint muzsikál a rendszer.  Ezt visszanézve képet kapsz arról, mennyire szól "egyenesen". Nagyjából azt kellene megközelítenie, mintha a zene nem is ott szólna, csak alá lenne töltve a képnek. Szeritnem ezen nincs mit tovább hegyezni, megyek kajálni...

 

https://www.youtube.com/watch?v=Gca30UdeIJg&feature=youtu.be

Megosztás

Hifi belövése

Megnéztem pár hasonló videót a you tube-on és bizony a nagy többségüknek agyba markoló hangja van.Azt hiszem érezhető a különbség.Feltétlenül ki kell próbálni otthon.Ez megint egy hasznos és olcsó teszt.Nagyon jó ötlet!