utopia

digital world - analog minds

FAL itthon

Rámírt Kökény, hogy lenne kedve egy kis FAL-at hallgatni. Nemrég én is hallgattam Kürthy Tominál, így adva volt, mivel szórakoztassam magam a kellemes őszi időben. A nagyot nem volt kedvem szétkötni, így az Audio Note P2SE lett az erősítő, a CD tekergőt meg csak simán átdugtam. És nem volt jó.

 

Ezek a készülékek nem mentek vagy fél éve, így kellet nekik egy kis járatás, de a harmadik napra már azt vártam volna, rendben legyen. Arra emlékeztem, a KSL Lp madzag nem volt túl jó barátja az AN erősítőnek, ha CD-ről kergettem, de gondoltam majd most. Tologatni nem nagyon volt lehetőségem, de ennek így, méterre a faltól is azért kell valamit villantania. Ma bebombáztam a White Stripes azonos című lemezét és,.. finoman szólva, elég xar volt. Ekkor gondoltam egy bátrat: Elővettem az AN-B sárga tápkábelt és a hangfalmadzagokat(szintén AN-B sárga). Hozott elég sokat, de még minidg nem OK. Mivel kilapátoltam minden rézkábelemet(IC) és úgy általában mindent ill. egy régi S-em ott áll dugózatlanul(mostmár veszek dugókat, mert kell. régen ilyennel jül szólt a kisebb motyó), nem volt mit bekötni, de a doboz alján van egy régi, teljesen ismeretlen kábelem, ami nem túl vészes, de azért nem is nagy durranás, de nem KSL Lp. Ezt dugtam be. Azóta lement egy Frank Sinatra. Ebben nincsenek nagy kihívások, bár itt-ott hajlamos a nyafogásra, virnyákolásra. Egész ehető volt, de a fenének volt kedve Sinatrat hallgatni, így óvatosan rákóstoltam a White Stries lemezre és egész jó. Nem csörög, zúz, hajt, csak megint este lett, hangerő le. De kimondottan jó. Értem, miért ezt használom téli estéken :) Gondoltam, még egy kis Muzsikás, de ha a WhiteStripessal jó, akkor a Muzsikást megeszi reggelire(vacsorára). És most járt le a lemez. Egy hirtelen huszárvágással másik fiókot nyitottam ki. Ezeknek a kisebb dobozoknak halála az elektronikus. Roni Size / In the Mode. Nem leng a gatyaszár, nem remeg  a gyomor, de megvan...

Nyilván ez a kábelkonfig nem mindentverő, de néha a kevesebb több. Mi a tanulság, azon kívül, hogy kutyás a kutyással?

******************

turmixoló bajtárskanak és tunereknek

 

ui: oúú,de xar ez a Roni Size :DDD fiatalság, bolondság... >>> Muzsikás...

Megosztás

Roni Size

Megkérdezték, tisztázzuk. megjegyzésem a Roni Size albumra vonatkozott, nem a megszólalásra. Valahogy az elején jól indít, aztán egy rém unalmas, afféle lefeleágon lévő drum n bézi. Valamikor a fősulin strobival a hónunk alatt ettől azért minőségibb zenékkel vonultunk le a pinceklubba(nem voltunk sokan :DDD ). Ez kiheréli a gyomrot és persze a hangszórókat :) Füstgép, strobi, hadd menjen (3:30ig várj!!!) :)