utopia

digital world - analog minds

AN-C vs fake Vx

Megtaláltam az elveszettnek hitt AN-C madzagomat és mivelez egybesett az AN-P dugók visszaszerelésével az fVx-re és a meghajtócsövek is kezdenek kellemesebben szólni, még bennem volt, hogy újabb próba. Miért érdekes ez? Ha nem rossz, igaz, hogy nem AN-Vx, de elfogadható áron hátha lehet valami madzagot venni olcsó rendszerekbe.

Először az C-t dugtam be. Igaz, most alápolcoztam a 7erzes Akait és megnéztem a fázist. Szerintem minap fordítva volt bedugva, de lusta voltam még azt is keresni. Most a drót tekeredéséből és a másik szobában lévő fázis megkereséséből kiderült, melyik a helyes irány. Szerintem múltkor fordítva volt. Így eltúnt valami feszültség a hangjából.  Elsőre furcsán grízes volt az AN-C magasa is, mint nemrég a gatyamadzagé, de elmúlt. Ez a kábel ezer éve ment. Jó, kellemes. Van benne energia is, egyben is van, kiegyenlített is, nem csörög, nem balhézik, szerintem teljesen OK. Ez kb 50centis darab.

Közben az An-P dugókat vizslatom. Nem állítom, hogy pihent a telefon az elmúlt napokban. A folyton viszatérő kérdés volt, vajon a P dugók eredetiek e rajta. Szóval valaki vett madzagot és volt P-je, vagy az is kamu. Nem egyszerű, mert amikor kezemben fogtam is nehéz volt megítélni. Ha a kábel jól sikerült másolat, akkor ezek a dugók a tökéletes kopik. Már persze arra az estre, ha gyanútlan a dolgozó és főleg akkor, ha nincs a közelben egy másik. Minden drótomon P van, de erre válaszolni nem tudtam, mert mi van, ha a dugókat esetleg fusiban letolták, de eredeti anyagból? Az a pletyka terjeng, valójában nem sok kábel és dugógyártó van. A cég leadja a speckót, és legyártják. Ennyi erővel kicsit megtolják a műszakot és leírják selejtbe, ahogy teszik azt pl megannyi ruhaneművel. Láttam kabátot, ami totál az volt, mint az eredeti. Anyagra is, de a bélése gyenge fos. Ha a bélést is megcsinálják, hologramoznak, lebuktathatatlan. Ha ez van, akkor viszont jó áron van 4db P dugód. Nem adja a kép, milyen, amikor a kezedben fogod, de hidd el, ha nem gyanakszol, fel se merül benend, hogy vajon eredeti e vagy másolat. 

Kb félóra múlva áttettem az fVx-et. Elsőre semmi érdekes, de az tettenérhető, jobb mint legutóbb volt. A C-hez képest talán precízebb, de ezzel ridegebb is. Van benne valami kellemes "lágyság", amitől eladja magát. Ennek ellentmondni látszik, hogy nagyon élő, friss. Egész hihető az előadásmódja. Persze itt lehet a tölcsérek segítenek neki, elég nyíltan szólnak, bármit kötsz be.  Érzek némi orrhangot és alul mintha kicsit dobozhangja lenne, de nem vészes. Aztán visszatettem a C-t és annak is volt némi nazalitása és dobozhangja, akkor ez vélhetően az adott zeneszám volt, mert utána elmúlt. Most ez az fVx jobb, mint minap volt. Érezhető, hogy jobb dugó került rá. Jobb a felbontása és nem csak annyival, amivel most jobban belőttem a csodafutóművet. Darabig hallgattam, még nincs bejáratva, de alapvető karaktere lejön. Azt kell mondjam, digitnek az 1,5méter jó, persze árában.

Ja, dugó. Nem eredeti. Nem egyszerű kiszúrni, míg meg nem találsz egy apróságot, de megtartom magamnak(nem vészes, nézed picit,aztán megvan). Hadd remegjenek az AN-P vásárlók :) Köszönjétek okostojásnak, de gondolom az is infó, hogy vannak nem eredeti, de annak kinéző P dugók is, így már ki fogjátok szúrni. Egyébként full ezüstnek néz ki. Gondolom meg van futatva. Melegszik is mint a rosseb, jól vezet, nem is szól rosszul. Ami fix, ezután még ha gyári -kinézetű- kábelt veszek, is megnézem a dugót, nem e cserélte le valami elvetemült, mert ez biza nem olyan, mint az első posztban mutatott fényes. Az egy vicc, ez ... ehhh... eléggé P szaga van. Egy benzinkúti parkolóban simán zsebrevágod és talán kiderül, lehet sose.

fVx. Azt gondolom, de csak gondolom, valami olyan cég csinálhatja hozzá a belbecset, akik egyébként is húznak kábelt. Lehet valami olcsóbb, de nem rossz kábel kerül bele, mert alapvetően hifis értelmben úgy néz ki, fejlesztett madzagról van szó. Egyértelműen nem gatyamadzag. Sok dolog készül távolkeleten, így vagy valami olcsóbb előállítású madzag került bele, vagy csak vakvéletlen, de a sztereóméter megéri a 15USD-t, bár mivel itt a 1,5méteres digit tűrhető, érdemes 1,5métert, vagy hosszabbat venni. Dugózottat nem érdemes, egy jobb képességű kácsa-dugó fogja tudni, amit ez az ál-ANP.

***

Persze, jobb az AN-C.

***

Vennék e ilyet magamnak? Nemtom. Ha másra nem lenne pénzem, biztos. Nehéz kérdés, neveket meg nem írok, mi jut róla eszembe, de baromi drágán is hallotam már hasonló hangot.

Megosztás