utopia

digital world - analog minds

Analóg parti hétvégén

forrás: lemezjatszok.blog.huNemrég a TMP DAC tesztje alkalmával, Tamás(Gál) elhintette, hogy 17-én lsz egy kisebb bemutató, nincs e kedvem elmenni. Kedvem mindig van, a hifishowra is minidg van, csak a hétvégi felkelés ezt minidg felülírja. Felkelek, órára nézek, még kicsit lustálkodom, aztán eltelik félóra, óra, két óra, aztán nyert a lustaság. Ebből kifolyólag csak annyit mertem mondani Tamásnak, ja, meg kellene nézni. Telt az idő, néha eszembeötlött, hogy lesz ez a buli, de még magamnak se mertem fogadalmat tenni. Így van ez, ha az ember öregszik, lustul. Aztán minap csörög a telefon és Szekeres Pisti hívott...

Pistit ezer éve ismerem a cybertérből. Valamikor, 1997-8 környékén már élt az indexen a zölduborka által nyitott, abban az időben jóformán az egyetlen hifis felület, ami mellőzve a konzumhifizést, az undergroundról szólt. Stevie már ott tevékenykedett csatlakozásomkor és éveken át együtt boncolgattuk, fejtettük sokadmagunkal a hifi nagy rejtélyét. Aztán feldúsult a világ, egyre többen kerültek közelébe az internetnek, elszaporodtak a hififórumok, majd Csontos robbantott az új formával, létrehozta az analog.hu képében a Merlin Audio Blogmát. Ezt némi késéssel már egyéb blogok is követték és ma már bevallom, nem tudnám megmondani, hány ilyen oldal létezik.

Szóval szaporodtak a weblapok, blogok és egyszer láttam, hogy Stevie is belecsapott a lecsóba. De Ő valami ok folytán nem csak okoskodott, részt válalt a haza hifi életben és forgalmazni kezdett készülékeket. Ezek nagyrészut a Pointe garázsából kerültek ki, de mára kinőtte magát és számos lemezjátszó, erősítő, hangsugárzó,stb... gyártó terméke került az égisze alá. Nekem Pointe emlékem annyi volt, még az őskorból, hogy Sima és Analogia, így érdeklődve néztem a weblapon megjelenő újabb fejlesztéseket, de... És itt jön a de, akkor is lusta voltam (akkor ez nem a kor, ez jellemvonás) és sose mentem odáig, elmenjek meghallgatni őket.

Ott jártunk, hív Pisti és kérdezi, lenne e kedvem elmenni erre a rendezvényre, ahol az analóg az úr. Itt volt az a pont, hogy ráböktem az igen-t, így már nincs menekvés, nincs elalvás, nincs fodulok a másik oldalamra és nélkülem is megtartják, itt már menés van. De örülök neki. Végre megnézem, amit évek óta tervezek és persze hab  a tortán, hogy a felénk gyökeredző TMP elektronikák is ott lesznek. Kanyar a történetben, hogy a zenét nem a házigazda fogja szolgáltatni, hanem meghívott emberkék hozzák lemezeiket és fognak didzsézni. Mondhatnánk, nagy bátorság ez a szervező részéről, de szerintem inkább dícséretes kezdeményezés. Mindenesetre mi is viszünk egy kis merlines ízlésficamot, de semmi durvulás.

..

Menü:

Két eltérő rendszer, ahol a kisebb bázisát a TMP elektronikák adják és egy Edwards Audio lemezjátszó (ez egy rommátuningolt Rega klón, amin nagyjából mindent kicseréltek, lásd Suzuki Swift kontra Suzuki Swift Super1600. sasszi, tányér, hajtószíj, belső tányér, csapágy, ellensúly,...), de még alátolnak egy külső tápot is a Pointe garázsából.

A nagyobb rendszer a Soulines Kubrick lemezjátszóval a fronton, felső kategóriás Pointe elektronikákra támaszkodik és hazai gyártású, Parabox Tempesta hangsugárzókkal teremt kapcsolatot a külvilággal.

A buli CSAK ANALÓG!

...

Kb ennyi. amit kihagytam, kimaradt, de úgyis pontosan lehet követni, mi és hol fog történni a weblapon.

ja, Barabás Villa

Megosztás