utopia

digital world - analog minds

Amikor baj van, pedig nem szabadna

25, de lehet 30éve volt a magyar televizóban a Tom, Dick és Harriet című sorozat. Egyszer Thomas Maddisontól "elsőszülött" fia megkérdezte: "Apa, hogy közlöd valakivel, rosszabb mint a dögvész és mennie kell?". Ma valahogy ez jutott eszembe, amikor valami olyan fogalmazódott meg bennem, hogy közlöd valakivel, ha még egyszer piszkálja az elosztókat, ......... szóval átformálod a kezét

Pesze, hogy is formálhatnál erre jogot, hisz az elosztó az elosztó. Ki nem xarja le a belefeccölt napokat, heteket, néha hónapokat, mire egy változtatás után beáll a rendszer és elkezd szólni értelmesen. Alig tettél az egészbe néhány forintot, alig öltél bele hosszú, néha virrasztós órákat, az elosztó csak egy elosztó. Lehet használni a hifihez, de ha épp ráér, jó a porszívónak is. Aztán kit érdekel, hogy volt, hova volt bedugva, letéve...

Mindenesetre fura volt, hogy néha igazán jó volt zenét hallgatni, néha meg nem annyira. Ránéztem, minden a helyén, biztos az áram, vagy az isten tudja mi lehet, ilyen nyűgösek ezek a hifik. Néha összfososd maga, olyan szép kerek, néha meg bármit csinálsz, van valami torzítás, amit nem tudsz eltüntetni.

Nemrég Szuszkánál néztük be a lemezjátszó tápegységének fázishelyességét. Nálam most úgy néz, ki lövésem nincs, mikor volt fázishelyesen és mikor nem. Remélhetőelg, mikor volt itt valaki, épp szerencsénk volt, általában nem torzított. Próbáltam fotókat visszakersni, mi volt a helyzet amikor a Model5 erősítőt próbálgattam, de nem találok(de több fotót összevetve, egyik képen így, másikon úgy áll az elosztó dugója/csatlakozója), így azt kezdhetem elölről, pedig már félretettem, hogy egyelőre marad az AN. Ha fordított fázissal próbáltam, baj van. És gyanús! A CD jobban szólt a Model5-el, mint az AN-al, de az LP nem. Persze mondhatom, hogy mindkét erősítőnek rosszul állt a futómű tápjának a kanóca, úgy néz ki a Model5(lásd Szuszka) kimondottan nagyon háklis erre.

Amit tudok javasolni, minden bekötést, "helyzetet" fotózni. Aztán ha valami kell a fotó. az is fontos, az elosztó a szőnyegre kerüljön, míg a másik ,amibe dugva van, egyik végével feküdjön a szőnyegentesztelnivaló akad, előtte átnézni, minden OK e, mert sajna hiába baszogat néha a füled, hogy baj van, hajlamosak vagyunk legyinteni, hogy NEM SZABADNA! Pedig de.

Mindenestre most idefotóztam magamnak, hogy jó  a lemezjátszó elosztója. Ha máshol nem, itt minidg megtalálom.

************************

A filmben Thomas valami olyat tolt Richardra: "Hááát, édesfiam, egyenesen megmondanám az asszonynak, hogy..." és itt belefolytották a szót: "Nem Harrietről van szó, rólad"

Megosztás