utopia

digital world - analog minds

Amiko a más f.. kerül sorra

Az egyszeri hifista mindig tagadja, hogy hifizik, Ő zenét hallgat. Há persze, én meg Nánéni vagyok. Persze, van, aki csak egyszerűen zenét akar hallgatni, de az elvetemült fajta mind kütyüzik, csak legfeljebb tagadja.

Szóval mit tesz a kütyühuszár, amikor nagyjából kész a rendszere és megáll. Itt a vége, ennyi volt. Marad az örömteli zanehallgatás, aztán a hifibogár ott zizeg a seggében. Ekkor épít még egy rendszert. De már nem nagyot, mert az sokba kerül és valahogy az élményt le kellene hozni megfizethető szintre. Nem, nem akar olyat, mint a nagy, de azért az irány adott, megvan mit keresünk, indulhat újra a kütyüzés öröme, persze itt már más a kihívás: oldd meg olcsón. Gyűjtöget, keresgél, nem is olyan egyszerű, de nem megoldhatatlan..

És egyszer ez is megvan. Ül, nézegeti, hallgatja is néha, de valami eltűnt örökre. Nem kell vadászni, nem kell agyalni, nem kell tervezgetni, próbálgatni. Nem kell a netet bújni, a fórumokat, az újságokat (már persze, ha még lennének), elektronikus megjelenéseket. Nem nézegeti a külhoni weblapokat, nem kutat, egyszóval a téma kiégett. És akkor jön az isteni szikra, verjük más cerkájával a csalánt. Végül-is, érdeklődés van, csak a lustaságon kell felülkerekedni.

Kb így lehet eljutni a nyitóképhez.

Csörög a telefon:

- revi, vettem egy AN Zero dobozt.

- OK, kafa, mi lesz hozzá?

- Csöves kellene.

- régi vagy új Zero?

- új

- ja, akkor csövi kell alá.

Másik telefon:

- Lépni kellene feljebb

- Ja, egy P2SE jó lenne

- ja

- ja

Harmadik telefon:

Hello, eladó a P2SE.

- lehet tudok érdeklődőt

- OK

- OK

És beindul a láncreakció:

- Van egy P2SE. Érdekel?

- Ja. Mi lesz a P1-el?

- Majd megoldódik

...

- Hello, van egy P1 PP, az jó az AZ2-höz. Érdekel?

- Hmmm... Jó lesz hozzá?

- Tuti, de próbálható is.

...

Újabb telefon és beszélgetés:

- Quad CDP eladó

- OK

 

És ez a szép kör összeért. P1 tulajunk P2SE-re cserélt, AZ2 tulajunk szerzett P1-et, de mellé begyűjtötte a Quad CDP-99-et is.

És ekkor jött el a "na, nézzük!".

Madzagok semmi, csak valami régi darabok az őskorból, de összepróbáltuk. A P1 valóban jó, klappol az AN AZ2-vel és a rendszerbe, hiába idegen, nagyon jól beül a Quad CD. Persze nem volt nagyon lutri, mert régebben én is sokat használtam a P2SE-vel a Quad CD-t, de a kisördög minidg ott lapul. Mindenesetre minden egyéb "tyűdeszép és tyűdemindentyűdefasza" helyett csak röviden, nagyon együtt vannak. Általános zenehallgatásra lett a kis rendszer összelapátolva, ama igénnyel, hogy esetlegesen egyéb digit forrást is rá lehessen kötni. Ezt a Quad tudja és DAC-ként is igen jó hangot produkál, így nyerő FrontEnd. Jó, tényleg jó. olyannyira, én is meglepődtem, hogy lezúzta a Little Black Spiders-t is. Nyafkazenékkel nem nagyon nyúztuk, de azokkal is szólt. Leonard Cohen is szép vaskos férfiember, a tőle megszokott karakteres hanggal, de az általában nem kihívás semminek. Le se merem írni, miből jött ki, mert szégyen, de nagyon olcsón... Persze ehhez hozzájárult, hogy a Quad néhány digit bementével van valami prücök, de van belőle hat, így maradt elég. Vélhetően aprócska probléma lehet, de így legalább jó alkualap volt, amit az eladó maga korrekt módján fel is ajánlott.

...

Nos, igen, sikerült elbaszni, miután beállítottuk. A CD-t el kellett mozdítani és mire visszatettük, nem oda, ahova és már nem volt az igazi. Ráadásul a képen ordító zöld szatyrot is levettük a polcról és mintha ezzel mindet megöltünk volna. Ott volt, úgy lett beállítva és amikor zsebrevágtam, hogy "ez az enyém", megúszott az egész esti melónk. Fáradtak voltunk, nem kezdtük elölről, de nemsoká nekiugrunk megint, csak megvárjuk, míg  kolléga vesz ezt-azt, ne kelljen hetetnte újra beállítani. De jó móka, kütyüPower...

Mi értelme ennek az egész hablatynak? Így kell zenét csiholni 5-600ezerből, ennyi. Ja, erősítő alá Daruma kell!

Megosztás

hájgendzackó:)

Szerintem a zöld nejlonszatyor "semlegesítette" a lapostévé "töltését". Vagy mittudomén;)) No elég a viccből, gondolom már volt benne részed, hogy ezek a fránya lapostévék még kikapcsolva is ott maradtak a "hangképben"... talán nem annyira a készülék, inkább a kábelcsatlakozásai? (230V, antenna, internet...) De nem a tévére akarom kihegyezni a hozzászólást. Elképesztő, hogy elektroakusztikailag abszolút jelentéktelen apróságok áthelyezése néha mennyire meg tudja változtatni a hangminőséget. -bta-

5milla a hájgendzacsi :)

Persze és a TV is, de alapvetően tévével,üzemelő routerrel sikerült jól elkapni, aztán elment :) Direkt úgy fogjuk beállítani,ahogy használva lesz, így most várunk, hogy Köky beszrezze, amit be kell, pakoljon a polcra mindet, amit pakolni akar, aztán mikor minden a helyén, akkor ugrunk neki újra.

De ha már itt vannak a kütyük. Az a vicces, ha van kütyü,akkor is be lehet állítani. Az a vicc, ha utána kihúzod a kütyüt, elmegy a hang :) Persze, ha minig ki lenne húzva és úgy lenne beállítva, az még jobb lenne. Magyarul az installba be lehet kalkulálni pl a routert. De semmi extra,csak kicsit máshogy kell forgatni. Manapság inkább routert benyomva állítok be, úgyis minidg kell valamire.

Ha nem leszek lusta és lesz időm, majd lehet egyszer leírom, bár már most leírtam :)